La Vanguardia (Català)

“Si Mou fos unes postres no me les menjaria”

El madridista Marcos Morán demanaria que li canviessin el plat

- D. ESCORCIA / CRISTINA JOLONCH Barcelona

Barça-Madrid. Un clàssic especial que decideix qui triomfa i qui fracassa, decisiu per arribar a la final de la Copa del Rei. Un clàssic amb milions d’opinions de diferents colors. La Vanguardia ha aprofitat que a Girona s’està celebrant el Fòrum Gastronòmi­c Mundial per parlar amb dos dels més importants xefs espanyols. Un del Barça i l’altre del Madrid. Paco Pérez i Marcos Morán. Tots dos són estrelles al seu món, com Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ho són en el futbol. Tots dos fan feliços moltíssims comensals. El seu camp és la cuina, el seu futbol és artístic i gustós. Els seus gols i els seus regatejos arriben en forma de plats exquisits.

Diuen que quan algú pregunta en el món gastronòmi­c qui és el xef més madridista no hi ha dubtes a la cuina. Tots els qüestionat­s pronuncien el mateix nom: Marcos Morán, el xef que regen- ta al costat del pare, Pedro Morán, Casa Gerardo, a Prendes (Astúries), restaurant amb una estrella Michelin. Aquest home, representa­nt de la quarta generació de l’establimen­t, porta el Reial Madrid a la sang.

Paco Pérez és el xef i el propietari del restaurant Miramar (Llançà), que té dues estrelles Michelin, i acaba d’obtenir la segona estrella al capdavant de la cuina de l’Enoteca de l’hotel Arts (Barcelona). Recentment ha obert un altre establimen­t a Berlín. Paco Pérez va ser futbolista fins als 26 anys en equips aficionats, però ha estat culer tota la vida.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain