La Vanguardia (Català)

Allotjar la generació Erasmus

Melon District crea una cadena de residèncie­s d’estudiants amb vocació europea

- JON SINDREU Barcelona

Al barri de La Marina de Barcelona s’alça un edifici de dotze plantes i 21.000 m2 dins del qual pot sentir-se parlar en alemany, xinès, anglès o rus. És una de les dues residèncie­s de Melon District, una empresa d’allotjamen­t d’estudiants que ja supera els 8 milions d’euros de facturació. El preu de l’habitació individual se situa en uns 700 euros al mes i ja ha signat acords de col·laboració amb els principals centres universita­ris catalans.

“Els alumnes que acollim es divideixen aproximada­ment en tres parts iguals: una d’espanyols, que vénen principalm­ent de València, les Balears i Aragó; una altra de nord-americans, i una tercera de la resta del món” assenyala la responsabl­e de màrqueting, Gabriela Fernández. El pes creixent de la llengua espanyola als Estats Units es perfila com el principal factor que ha generat aquest interès massiu dels alumnes americans per Espanya. Programes d’intercanvi com l’Erasmus també són directamen­t responsabl­es que aquest negoci hagi crescut els últims deu anys.

La gènesi de Melon District es remunta al 2001 amb la fundació de Rent a Bedroom, una petita empresa dedicada a allotjar alumnes estrangers en pisos repartits per Barcelona. Des

Amb dos centres a Barcelona, factura 8 milions i de cara al curs 2014 obrirà un centre a París

d’aleshores, la companyia ha crescut exponencia­lment. Ara ocupa 35 treballado­rs i als seus dos centres a la capital catalana, que sumen 631 places, s’hi afegirà una residència a París el curs 2014-2015. De cara al 2016, els seus projectes passen per ins- tal·lar-se a Madrid, Roma i Milà. “Espanya, França i Itàlia són els nostres tres mercats naturals perquè acullen cada vegada més alumnes de tot el món i encara no tenen aquest tipus d’oferta, més pròpia de països anglosaxon­s”, explica el director general de l’empresa, Fabien Mollet-Viéville.

I és que, malgrat els seus orígens a petita escala, Melon District té vocació de gran negoci. “La diferència amb altres empreses d’aquest tipus és que hem apostat des del principi per crear una cadena amb marca reconeguda internacio­nal- ment”, afegeix. Per això, li han donat una importànci­a especial a estandardi­tzar les caracterís­tiques de totes les habitacion­s, pintades amb el color verd groguenc caracterís­tic del meló. “Hem apostat per un producte que permeti a tots aquells que ens consultin per internet saber el que es trobaran, com a les residèncie­s dels campus universita­ris”, explica Mollet-Viéville. “Alhora, però, també els oferim els avantatges dels pisos d’estudiants, com per exemple les àmplies zones compartide­s i una ubicació al centre mateix de la ciutat”.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? Fabien Mollet-Viéville, director general de l’empresa, l’origen de la qual es remunta al 2001
JORDI ROVIRALTA Fabien Mollet-Viéville, director general de l’empresa, l’origen de la qual es remunta al 2001

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain