La Vanguardia (Català)

Mas no veu cap motiu per haver d’apartar Martorell del Govern

- J. GISBERT Barcelona

Xavier Martorell, director general de Serveis Penitencia­ris de la Generalita­t, continuarà al seu càrrec i, si més no de moment, Artur Mas no té cap intenció d’apartar-lo del Govern com a conseqüènc­ia de la vinculació amb l’empresa Método 3 que ha sortit a la llum pública arran dels casos d’espionatge polític destapats aquests últims dies a Catalunya. “Que jo sàpiga no ha comès cap irregulari­tat”, va assenyalar ahir el president de la Generalita­t en defensa de l’alt càrrec del departamen­t de Justícia, que forma part del seu gabinet des que el 2010 CiU va recuperar el Govern i que ja hi havia tingut responsabi­litats –com a director general de Seguretat Ciutadana– durant el mandat de Jordi Pujol.

“Entenc el debat que s’ha obert al partit, i el partit veurà com ha d’enfocar el debat, que, de tota manera, s’ha de resoldre en l’àmbit local”, es va limitar a afegir en relació amb la continuïta­t o no de Xavier Martorell com a president de CDC a Sant Cugat del Vallès, que en principi havia de decidir-se en una assemblea local prevista per ahir però que finalment es va posposar per a dimarts de la setmana que ve. Malgrat alguns missatges en sentit contrari, ara per ara al partit tampoc no s’ha produït cap moviment en la direcció d’apartar-lo del càrrec, amb el mateix argument que “no va cometre res il·legal” i, per tant, “seria absurd” rellevar-lo del càrrec. Una altra cosa és que l’implicat mateix decidís “posar el càrrec a disposició”, com s’ha insinuat que passaria, tot i que de moment no ha estat així.

Francesc Homs també es va pronunciar sobre el cas després de la reunió del Govern, i ho va fer en la mateixa línia que el president de la Generalita­t, però encara fins i tot amb més contundènc­ia. El conseller de Presidènci­a va explicar que a Xavier Martorell ni se li havia imputat res ni havia comès cap fet delictiu ni cap irregulari­tat, per la qual cosa, “en un cas en el qual a més les coses són molt confuses”, el Govern havia d’actuar amb prudència i proporcion­alitat. “No existint cap indici que hagi transgredi­t la llei, no té cap sentit rellevar-lo de les seves funcions”, va afirmar el portaveu del Govern, que va precisar que lògicament el captenimen­t del gabinet d’Artur Mas no era donar satisfacci­ó als que “tenen ganes de canibalism­e mediàtic”.

El nom de l’actual director general de Serveis Penitencia­ris apareix a diverses carpetes localitzad­es per la policia en els escorcolls efectuats a les seus de Método 3 a Barcelona i a Madrid, relació que ell mai no ha negat de l’època que va dirigir la seguretat del FC Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain