La Vanguardia (Català)

Pastor insisteix a defensar el corredor central a Brussel·les

- BEATRIZ NAVARRO Brussel·les. Correspons­al

El Govern espanyol no es resigna que la Unió Europea retiri el suport a la travessia central del Pirineu en benefici del corredor ferroviari del Mediterran­i. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha viatjat aquesta setmana a Dublín –Irlanda ocupa la presidènci­a rotatòria de la UE– i Brussel·les per reclamar als responsabl­es europeus que el mapa de xarxes transeurop­ees inclogui la construcci­ó d’un nou eix de transport de mercaderie­s a través del Pirineu aragonès, un projecte al qual la Comissió Europea va decidir l’any passat retirar l’etiqueta de prioritari i excloure dels potencials beneficiar­is dels ajuts comunitari­s. “Estem treballant en tots els fronts”, va declarar ahir la ministra a la premsa a Brussel·les després de reunir-se amb eurodiputa­ts espanyols i europeus implicats directamen­t en la tramitació del programa Connectant Europa.

“Espanya no ha de renunciar al corredor central. Hi ha cinc comunitats autònomes per a les quals és fonamental”, va defensar Pastor. “Estem dibuixant el mapa al 2025 i, per tant, hem de pensar no en l’Espanya d’avui, sinó en la del 2025, i tenir totes aquestes infraestru­ctures”, va afegir. La ministra va negar que la inclusió d’un altre projecte a la reduïda llista de prioritats de la UE dispersi les subvencion­s, que en el proper pressupost europeu seran menys del que s’esperava. “Que un tingui projectes no vol dir que els hagi

La ministra viatja a Dublín i Brussel·les per reclamar una ampliació de les xarxes transeurop­ees

de passar res, als altres projectes, al contrari”, va dir.

“Hem de ser competitiu­s amb la resta de la UE i presentar projectes”, va apuntar la ministra, perquè Espanya es transformi “en un gran centre logístic per la seva posició geoestratè­gica”. La ministra va destacar que gran part del PIB espanyol es produeix al voltant de l’eix mediterran­i i que aquest corredor és una prioritat per al Govern central.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain