La Vanguardia (Català)

Un nena de P-3 mor per una meningitis fulminant a Sabadell

- PALOMA ARENÓS Sabadell

Una nena de tres anys va morir ahir de meningitis a Sabadell. Va ser hospitalit­zada durant el cap de setmana i ahir es va saber que havia mort, notícia que va sembrar la desolació a l’escola Pia de Sabadell, on feia P-3. La meningitis la va causar no un meningococ, com es pensava al principi, sinó un pneumococ. Per aquest motiu, sota les indicacion­s del Servei d’Epidemiolo­gia del Vallès i el Departamen­t de Salut, l’escola va facilitar a la família, els mestres i els companys de classe de la nena un tractament antibiòtic preventiu que no era necessari en el cas de pneumococ.

Aquest bacteri sol provocar més problemes respirator­is que inflamació de les meninges, i el sistema immunitari humà habitualme­nt és capaç d’evitar aquesta infecció. Però de vegades, no. De fet, és una causa freqüent de meningitis en els més petits. Té una mortalitat associada, fins i tot amb tractament, del 15%-20%. “Els casos fatals poden evoluciona­r d’una manera molt ràpida i terrible, amb sèpsia, lesions cerebrals molt greus i fallida progressiv­a de diversos sistemes”, descriu l’epidemiòle­g de l’hospital Clínic Antoni Trilla. Hi ha una vacuna per al pneumococ, però no forma part de les finançades.

El centre va paralitzar ahir al migdia les classes com a senyal de dol i es va fer una lectura d’un conte per recordar la jove víctima. No s’hi pot fer gaire cosa més. “De vegades tot passa en hores”, reconeix el pediatre de l’hospital de Sant Joan de Déu Santi García Tornel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain