La Vanguardia (Català)

Vint tones de menús i exquisides­es

Plats japonesos de Nomo, creacions del xef Jordi Narro, càterings de luxe..., amb permís de l’entrepà, els 60 restaurant­s curullen qualsevol caprici culinari

- RAÚL MONTILLA L’Hospitalet de Llobregat

Alta cuina, amb delícies japoneses subcontrac­tades al potent restaurant nipó Nomo. Entrepans, els clàssics de xapata; però també de pa de cereals, de pita, de pa de blat de moro o de pa anglès. Amb tomàquet i sense, o amb una desena de salses diferents. Tota mena d’amanides, pastes, arrossos, carns, peixos, mariscos... És l’oferta gastronòmi­ca del Mobile, amb centenars de referèncie­s i, com el congrés, enorme. En només quatre dies, a l’interior del recinte de Gran Via se serviran 20 tones de menjar, cinc més de les previstes. Menjar de qualitat, i fet a mida per a més de 100.000 persones convençude­s que, amb l’estómac ple, es parla millor de negocis.

“Es valora molt que sigui saludable i que es pugui menjar mentre es continua treballant amb l’ordinador o amb una tauleta. Que la presentaci­ó càpiga a la

Ericsson ha fitxat Narro perquè cuini plats personalit­zats per als 2.500 delegats de la companyia

taula. I tot i que l’entrepà de pernil continua sent l’estrella, cada vegada demanen menjar més elaborat. Potser també un entrepà, però no és gens habitual. Els restaurant­s de la ciutat es visiten de nit, però durant el dia el congressis­ta vol menjar també molt bé”, explica el director i productor d’operacions Gastrofira, Eduard Ávila, amb cara de son. A càrrec seu té més de 300 cuiners i uns 700 cambrers.

El Mobile té cinc càterings oficials. El que representa la majoria de serveis és Gastrofira, el propi de la Fira, que produeix i serveix el 50% del menjar de tot el que se serveix durant el congrés. També és qui controla els altres càterings oficials i el que supervisa que la vintena de càterings, procedents de tot el món, de més petites dimensions que s’han portat específica­ment algunes marques (indis, xinesos...) compleixin els estàndards de qualitat. “Nosaltres tenim 1.000 persones contractad­es per al Mobile, però en serveis de restauraci­ó, de forma global, treballen unes 2.500”, afegeix Àvila.

També hi és Prats-Fatjó, i, aquest any, el prestigiós i exclusiu Luxury Catering; perquè la idea és que hi hagi de tot i a tots els preus, als 60 restaurant­s del recinte –quinze de creats amb motiu del congrés, on es pot menjar un entrepà a uns tres euros, però també una carta de diversos centenars. Menjar japonès cuinat per Nomo, indi, vegetarià, halal, kaixer (es treballa juntament amb la sinagoga de Barcelona), per a tota mena d’al·lèrgics...

La majoria del menjar es prepara al mateix recinte, de fet, Gastrofira, al costat del pavelló vuit, disposa de quatre cuines de més de 1.500 metres quadrats que funcionen les 24 hores.

A l’exterior dels pavellons 1 i 2 trobem quatre envelats gegantins, en aquest cas per part dels altres càterings oficials del Mobile, on el ritme, durant gairebé tot el dia, també és frenètic. Però és que fins i tot hi ha cuina en algun estand.

El cas paradigmàt­ic és el de la firma Ericsson, que disposa d’uns 6.000 metres quadrats. En aquest estand durant tot el dia hi ha menjar variat (també cuina japonesa elaborada per Nomo) per a unes 2.500 persones. Ericsson, a més, ha fitxat per quart any consecutiu Jordi Narro, el xef del Nuclo –el restaurant que Fira té a Gran Via–, perquè els faci plats personalit­zats. I, com cada any, una galeta que s’ha convertit en tot un símbol, perquè encara que gran part del càtering el du a terme Gastrofira, sempre es busca una diferencia­ció i exclusivit­at respecte a la resta de les edicions.

I què en fan del menjar que sobra en un congrés on cada dia es consumeixe­n 25.000 peces de brioixeria i 35.000 entrepans? “Treballem amb l’oenagé Nutrició sense Fronteres. Tot el que no es consumeix i està en bon estat es reparteix”, diu Ávila.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El restaurant on se serveix als congressis­tes de la companyia Ericsson
MANÉ ESPINOSA El restaurant on se serveix als congressis­tes de la companyia Ericsson
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El xef Jordi Narro amb les mans a la pasta
MANÉ ESPINOSA El xef Jordi Narro amb les mans a la pasta
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? La cuina d’una de les empreses de càtering, ahir al migdia
MANÉ ESPINOSA La cuina d’una de les empreses de càtering, ahir al migdia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain