La Vanguardia (Català)

“Queden dos reptes i lluitarem”

Roura es mostra convençut que el Barça s’aixecarà i tirarà endavant després de la decepció de la Copa

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Si a la banqueta no havia parat de fer que no amb el cap veient que tot sortia al revés, la cara de Jordi Roura a la sala de premsa encara reflectia la decepció de la derrota, però el seu missatge va ser totalment diferent. Va parlar més de futur que del partit. Senyal que el que necessita el Barcelona és girar full com més aviat millor de l’eliminació. Fer foc nou. Oblidar-se del Madrid i centrar-se a guanyar la Lliga i el Milan. “Estic convençut que tirarem endavant i sortirem d’aquest sot perquè la feina dels jugadors és encomiable, perquè sempre ho ha estat, i el suport de l’afició ens ajudarà”, va vaticinar l’ajudant de Tito Vilanova. Aquest és l’objectiu més immediat per al Barcelona, els seus jugadors i el cos tècnic: “Cal recuperar-se d’aquesta decepció”.

La pel·lícula del partit no va oferir cap dubte per Roura. “El Madrid ha estat molt efectiu”, va reconèixer el tècnic. I va posar la clau del duel en el segon gol de Cristiano Ronaldo. “Quan més controlàve­m la segona part, una jugada que coneixíem bé, una contra del Madrid, no hem sabut controlar-la i ha arribat el segon gol. Aquest gol ens ha enfonsat”, va admetre. “Perquè no era com la Lliga, en què hauríem necessitat dos gols, sinó que ens obligava a marcar-ne tres”, va destacar el tècnic, que no va tenir objeccions a admetre que el Madrid va poder imposar millor el seu estil de joc.

Això sí, Roura no creu que el Madrid hagi estat molt superior al Barcelona en els duels directes aquesta temporada. “Tant la final de la Supercopa com l’eliminatòr­ia de la Copa han estat molt semblants. Jo crec que la diferència l’han marcat els detalls”, va puntualitz­ar.

Després de referir-se a les estadístiq­ues del Barça amb Undiano Mallenco, Roura va disculpar la feina del col·legiat. “L’àrbitre no ha estat determinan­t en el marcador ni en la derrota. El penal del Madrid ha estat clar, però també hi ha hagut un parell de jugades en què podia haver xiulat un penal a favor nostre. M’han dit que també eren clars, però no ens excusarem en l’àrbitre per l’eliminació”.

El segon entrenador va demanar que s’intentés oblidar ràpidament. “La Copa s’ha acabat. Dissabte tenim un altre clàssic a la Lliga i cal preparar bé el partit important. Hem de centrar-nos en els objectius importants que tenim d’ara endavant, com el partit contra el Milan. Queden reptes decisius i lluitarem fins al final per les dues competicio­ns”, va prometre encara que creu que no es poden treure lliçons de l’enfrontame­nt amb els blancs per a la Champions. “No serveix com a exemple. El Madrid juga diferent que el Milan. Jo crec que els ita- lians seran més conservado­rs”.

Començant per dissabte al Bernabeu, altre cop contra el Madrid. “Hem perdut la Copa però tenim un títol com la Lliga, en què estem en una situació francament favorable. Cal no abaixar la guàrdia i intentar assegurar el títol perquè és important i bàsic per a nosaltres. No està guanyada i hem de continuar fins al final amb aquest ritme”.

El president Sandro Rosell va

EL DUEL DE CHAMPIONS “Aquest exemple no serveix contra el Milan perquè els italians encara seran més conservado­rs” RESPECTE A VILANOVA “No crec que hagi de tenir més autonomia: jo sóc el segon tècnic i ni en necessito ni en vull”

sortir en defensa del projecte. “Esclar que trobem a faltar Tito, és el nostre líder. Però no forçarem res. La salut va primer”, va puntualitz­ar per donar suport al cos tècnic. Jordi Roura continua respectant l’autoritat de Vilanova. “Sempre hem dit que totes les decisions que prenem són consensuad­es amb Tito Vilanova. No crec que hagi de tenir més autonomia de la que tinc ara. Jo sóc el segon i ni necessito ni vull més autonomia”, va dir finalment l’entrenador.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Sandro Rosell i Florentino Pérez conversen abans de l’inici del matx
ÀLEX GARCIA Sandro Rosell i Florentino Pérez conversen abans de l’inici del matx

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain