La Vanguardia (Català)

Mourinho va enviar Casillas a la sala de premsa

- ANTONI LÓPEZ Barcelona

Semblava difícil que José Mourinho se superés a ell mateix al Camp Nou, però ahir va demostrar que sí, que era capaç de filar molt prim. Ni va comparèixe­r a la sala de premsa, com fa quan les coses van mal dades, ni hi va enviar Aitor Karanka, el seu portaveu en les victòries. Sorprenent­ment per als mitjans que esperaven l’adjunt del portuguès, va ser Iker Casillas, un lesionat, qui s’hi va presentar. “Hem decidit que seria un bon moment perquè el capità sortís davant vos- tre. Aquest és un moment per celebrar i s’ha de compartir amb els madridiste­s aquesta victòria”, va explicar el porter, que va veure el partit des de la grada.

“Ha estat una idea del vestidor –va continuar–. Espero que no us hagi molestat. El madridisme s’ho mereix, és un dia per passar-ho bé”. Casillas no va dubtar a donar a la victòria un valor que va molt més enllà de la classifica­ció del Madrid per a la final de la Copa del Rei. “Després de la temporada que portem, que no ha estat tan bona com hauríem volgut, ens quedem més tranquils amb aquesta victòria –va afirmar el capità blanc–. En sortim reforçats i estem molt més motivats després de no haver arrencat com volíem a la Lliga. Aquest partit ha de ser un punt d’inflexió”.

De fet, Casillas no va dubtar a veure un abans i un després del xoc d’ahir, no només a la Copa, sinó a la Champions i fins i tot a la Lliga, que es va resistir a donar per perduda, contradien­t el discurs de Mourinho. “El Barcelona ha estat millor que nosaltres a la Lliga, però dissabte vinent buscarem una victòria que seria la culminació d’una setmana fantàstica –va considerar–. Aquesta victòria ajuda, sobretot per com hem demostrat jugar. Tant a la Lliga com a la Champions hem de fer un bon paper. Per començar, cal traslladar aquest partit al d’Old Trafford”. “La Lliga és difícil, però conti- nuarem lluitant fins al final –va afegir–. Hem de lluitar per cada partit, i el pròxim és dissabte contra el Barcelona. Hem de lluitar i retallar la distància”.

Casillas, de fet, va aplaudir el plantejame­nt tècnic de Mourinho i va tenir paraules d’elogi

OPTIMISME “Aquest partit ha de ser un punt d’inflexió; continuare­m lluitant a la Lliga i la Champions”

per a Cristiano Ronaldo, autor de dos dels tres gols. “El partit ha estat molt ben plantejat, hem estat magnífics, s’ha vist un equip molt seriós, que ha sabut jugar molt bé les seves cartes –va reflexiona­r–. El Reial Madrid ha guanyat el Barcelona en la faceta tàctica i és just vencedor del partit. Hem sabut controlar totes les línies del Barça i defensivam­ent hem estat superbs. Cristiano també ha estat sensaciona­l, per a nosaltres és un jugador molt important, un jugador referència, que ha demostrat el seu nivell avui i en altres clàssics. Cristiano porta una ratxa molt bona i cal aprofitar-la”.

Així mateix, va elogiar el paper de Diego López sota els pals. “El conec de fa temps i sé com és. Diego ha transmès un plus de tranquil·litat a l’equip que necessitàv­em, és un grandíssim porter”. Finalment, va tenir unes paraules per al Barça: “És un gran equip que porta tres mals resultats: va perdre contra el Milan, va haver de remuntar contra el Sevilla i ha perdut avui. L’aficionat no comptava amb això, però el futbol és així”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain