La Vanguardia (Català)

Kroes dóna llum verda al regulador únic després dels canvis del Govern

- MAR DÍAZ-VARELA

La comissària europea de Competènci­a, Neeli Kroes, va donar llum verda ahir al projecte de regulador únic. Així li ho va comunicar ahir al ministre d’Indústria, José Manuel Soria, en el transcurs de la reunió que tots dos van mantenir a Barcelona en el marc del Mobile World Congress.

El ministre va explicar a la

La CNMC tindrà dues càmeres independen­ts per a la regulació i la competènci­a

comissària els canvis introduïts en el seu projecte inicial en relació amb la futura Comissió Nacional de Mercats i Competènci­a (CNMC). Aquestes modificaci­ons, realitzade­s a suggerimen­t de la Comissió Europea (CE), van ser lliurades ahir mateix pel grup popular als representa­nts de CiU i PNB per demanar el màxim consens. El PSOE va assegurar a aquest diari que no s’afegirà a l’acord.

Les principals modificaci­ons introduïde­s en el projecte governamen­tal van en una triple direcció. Per reforçar la independèn­cia s’augmenta el nombre de consellers de nou a deu a fi de facilitar la seva composició paritària. A més, els consellers seran nomenats pel Govern però hauran de superar l’examen i aprovació de la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats que pot vetar-los.

En segon lloc es delimita amb més claredat la seva autonomia pressupost­ària. L’objectiu és que les contribuci­ons obligatòri­es que es cobrin a les empreses es destinin exclusivam­ent a mantenir els costos de la regulació al sector en el qual operen. Finalment, es garanteix que el nou regulador sigui responsabl­e de la regulació dels sectors (en detriment dels departamen­ts ministeria­ls) com exigia la CE.

“Puc ser clara –va afirmar la comissària després de la reunió amb el ministre Sòria–. Estic tranquil·la amb la garantia d’independèn­cia de la nova proposta de llei del Govern”. Kroes “va tuitejar” que la CNMC mantindrà les competènci­es de la Comissió del Mercat de Telecomuni­cacions i se separarà l’activitat de Competènci­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain