La Vanguardia (Català)

El Barça ja és davant del Madrid

Victòria contra el Celta per 3-0 amb una greu lesió de Valdés i derrota del Reial a Sevilla per 2-1

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona VEGEU LES MILLORS JUGADES DEL PARTIT A www.lavanguard­ia.com/deportes

Contra el fatalisme, la Lliga a les seves mans. Enfront de la greu lesió de Valdés, que es va trencar els lligaments del genoll, la màgia de Neymar, més a to i autor de dos gols. Davant la maledicció que sembla perseguir aquest equip tan sacsejat, la classe de Messi, en la seva línia de regularita­t. El Barça va aconseguir ahir a la nit amb comoditat una victòria obligada que li permet avançar un derrotat Madrid i mantenir-se a un punt de l’Atlètic, al qual rebrà l’última jornada. Per tant, l’equip blaugrana arriba al derbi de dissabte amb totes les opcions. Però el triomf contra el Celta va tenir un peatge majúscul per la desgràcia d’un Valdés que es perd el que queda de temporada i que acabarà així el contracte actual amb el club.

Tot era de color de rosa al Camp Nou. El públic estava gaudint d’una magnífica posada en escena dels jugadors. El Barça guanyava, manava i continuava en la línia de la conquesta del Bernabeu, i Neymar havia obert el mar-

UNA LESIÓ MOLT GREU El porter blaugrana es va trencar els lligaments del genoll i estarà més de sis mesos de baixa

cador després d’una acció de tiralínies de Messi i Alexis. Però, de sobte, es va produir una jugada absurda, unes mans d’Adriano fora de l’àrea que el col·legiat va assenyalar en primera instància com a penal. Davant les protestes barcelonis­tes l’àrbitre assistent va avisar el seu superior que la infrac- ció no es podia castigar amb una pena màxima. Orellana va picar la falta, Valdés va provar d’agafar la pilota però li va fallar el genoll dret, se li va escapar la pilota i la va aturar en un estrany segon esforç. El porter va caure fulminat a la gespa, davant la preocupaci­ó de futboliste­s, tècnics i espectador­s. Canvi sense remei perquè Víctor abandonava el camp en llitera, plorant i tapant-se la cara. Més tard va ser traslladat a un centre hospitalar­i enmig dels temors que es tractava d’un trencament de lligaments al genoll. Pors que es van confirmar, ja que es va partir l’encreuat anterior i pot estar més de sis mesos de baixa.

El partit, que havia arrencat preciós per part blaugrana, va quedar com paralitzat. Els barcelonis­tes, que havien sortit amb unes ganes impression­ants i amb les novetats d’Adriano, Bartra, Song i Alexis, van aixecar el peu de l’accelerado­r durant uns minuts. Com si aquest Barça que es resisteix a rendir-se davant els malastrucs hagués sempre d’enfrontar-se als elements, ara li toca viure altre cop sense el porter titular.

Una pena perquè abans de la le-

MÀGIA EN ATAC Neymar va fer dos gols per guanyar confiança i Messi no va faltar a l’habitual cita golejadora

sió el conjunt de Martino havia tancat el temorós Celta de Luis Enrique, que va provar de protegir-se amb una línia de cinc defenses quan no tenia la pilota. Aquesta mesura no li va servir de res a l’asturià perquè en un no res el Barcelona va desmantell­ar totes les seves línies. Iniesta es posava el vestit i la capa d’assistent, Messi es movia lliurement, Alexis insistia esperitat i Neymar s’atrevia, amb un punt més de confiança. No és estrany que després del gol del brasiler el Barça tingués ocasions d’ampliar l’avantat- ge. Si no ho va fer en el primer quart d’hora va ser perquè ni Neymar ni Messi no van encertar més. Era qüestió de temps. El que no entrava en cap previsió era el contratemp­s de Valdés. A poc a poc l’equip blaugrana va anar recuperant el to, almenys prou com perquè Messi rebés un regal en forma de passada d’Iniesta, regategés el porter i marqués el segon gol de la nit per afegir tranquil·litat.

Una calma que va portar definitiva­ment Neymar amb una altra bona acció, després d’un servei excel·lent i diagonal d’Alexis. El brasiler va controlar amb fantasia i va llançar amb convicció. Aleshores el Barça havia baixat el ritme. L’equip blaugrana semblava que tingués el cap al vestidor, on s’havia quedat al descans Iniesta, el millor amic de Valdés, per unes molèsties musculars, i on havia anat a l’entreacte el president Bartomeu. La preocupaci­ó pel porter era notòria.

Però calia tancar el partit. Sort per al Barça del 3-0 de Neymar i que abans Pinto hagués fet una doble parada magistral d’unes rematades d’Augusto i Mina.

DOBLE ATURADA DE PINTO El porter suplent va tenir actuacions de mèrit i va espantar tothom amb un cop contra el pal

Perquè després el Barcelona només va tenir problemes de debò quan Sergi Roberto va lliurar una pilota compromesa a Pinto, el refús de la qual va colpejar Bermejo. A l’hora de recular per salvar la jugada el porter es va estampar contra el pal i es va quedar estirat, cosa que va causar una incertesa impression­ant. Es va recuperar. Aquest Barça no guanya per a ensurts.

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA
 ?? ÁLEX CAPARRÓS / GETTY IMAGES ?? El contratemp­s. Caient d’aquest salt es va produir la lesió Víctor Valdés
ÁLEX CAPARRÓS / GETTY IMAGES El contratemp­s. Caient d’aquest salt es va produir la lesió Víctor Valdés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain