La Vanguardia (Català)

Rajoy intenta rescatar Fabra de la caiguda electoral

- SALVADOR ENGUIX València

El PP valencià tem enfonsar-se a les eleccions del maig del 2015. Les enquestes i sondejos, l’últim divulgat ahir per la Cadena Ser, pronostiqu­en no només que perdria la majoria absoluta amb un retrocés electoral espectacul­ar, sinó que hi ha la possibilit­at que un tripartit (PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida) pugui governar la Generalita­t Valenciana. Per aquesta raó, l’equip del president Al- berto Fabra espera amb candeletes les dues visites que el president Mariano Rajoy farà d’aquí deu dies a València. Perquè aquests desplaçame­nts tindran un efecte balsàmic en clau interna en un partit desmoralit­zat i amb un líder, Fabra, que continua generant molts dubtes. Una dada: feia 14 mesos que Rajoy no trepitjava la geografia valenciana.

La primera visita d’avui té molt d’estratègic per ampliar complicita­ts amb la societat civil valenciana. Perquè el president es trobarà amb l’Associació Valenciana d’Empresaris, AVE, el lobby empresaria­l que presideix el navilier Vicente Boluda.

La segona visita serà la setmana entrant, per clausurar la intermunic­ipal que el PP ha decidit organitzar a València els dies 4 i 5 d’abril. En aquest cas, el PP valencià valora que Rajoy escenifica així el seu suport indiscutib­le a Fabra en un moment en què plouen les crítiques internes contra el president valencià. Per dues raons principals: se li qüestiona debilitat per exigir amb fermesa un canvi del model de finançamen­t autonòmic que sigui favorable a la Comunitat Valenciana. I són molts, al PP valencià, els que no comparteix­en la “línia vermella” de Fabra contra la corrupció, que recentment ha forçat dos diputats autonòmics processats a deixar les Corts Valenciane­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain