La Vanguardia (Català)

El Suprem absol un penat que ja és mort

- J.M.ª BRUNET Madrid

/ Sona inversembl­ant. Però ha passat, i es pot explicar. El fet és que el Suprem ha absolt un mort, després de revisar-ne el cas. Els jutges ho han fet perquè ha aparegut una prova clau, que abans no tenien. Aquesta prova és una anàlisi d’ADN. Segurament, si la ciència hagués descobert abans aquestes possibilit­ats d’identifi- cació, s’haurien evitat molts errors judicials.

Aquest, reparat ara, fa referència a un ciutadà que es deia Antonio Guile Martínez, condemnat a Sevilla el maig del 2010 per robar la bossa de mà a una dona que conduïa un vehicle en un carrer de la capital andalusa. El lladre va colpejar el vidre del copilot amb una pedra i va causar ferides a la víctima després de forcejar amb ella per aconseguir el botí.

La víctima va reconèixer després tres vegades el presumpte agressor, a qui van condemnar a dos anys i vuit mesos i va morir a la presó. Al cotxe va quedar una resta de sang. Dos anys i cinc mesos després de l’atracament i un any i cinc mesos després de la condemna, el laboratori de la Policia Científica va remetre al jutjat de Sevilla els resultats de la prova d’ADN que descartave­n Antonio Guile i identifica­ven un home detingut per un altre atracament. Per això la sentència s’ha revisat, i se n’ha dictat una altra d’absolutòri­a. Per a Antonio Guile, sens dubte, la reparació arriba tard.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain