La Vanguardia (Català)

Alimentari­a espera 140.000 visitants

El saló comença dilluns vinent

- RAÚL MONTILLA Barcelona

De dilluns a dijous de la setmana que ve, al recinte de Gran Via de Fira Barcelona, se celebrarà una nova edició del Saló Alimentari­a en la qual es presentara­n novetats curioses: sucs d’oliva, begudes refrescant­s d’àloe vera, blat de moro torrat de xocolata, així com multitud de productes més sans (baixos en sal, sense calories), tota mena de plats precuinats adaptats a la vida urbana i, també, el pernil ibèric de sempre, els Ribera del Duero i els Rioja que triomfen als Estats Units o més d’un centenar de varietats de formatges. És la fira dels gustos, encara que també és la de les xifres amb què Fira de Barcelona planta cara a la crisi: més de 3.800 empreses participan­ts, més de 140.000 visitants (55.000 més que el recent Mobile World Congress), més de 170 milions d’euros d’economia induïda d’una fira que és pròpia i que després de 20 anys no perd força.

Barcelona tornarà a viure una setmana d’hora punta, amb una ocupació hotelera que aquests dies ja s’acosta al 90%, en la qual el transport públic es tornarà a sotmetre a prova, i en la qual restaurant­s, bars i locals de lleure seran plens. Per si fos poc, i com a mostra de la importànci­a d’aquest certamen, aquest diumenge és el primer festiu pactat per l’Ajuntament de Barcelona i els comerciant­s perquè totes les botigues que ho vulguin obrin al llarg de tot el dia.

“La d’aquest any serà l’edició més internacio­nal de totes les Ali- mentaria celebrades fins ara. Seran més de 40.000 visitants estrangers, procedents d’uns 140 països”, va manifestar ahir el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, també president d’Alimentari­a, en la presentaci­ó de la fira.

Es manté l’estructura habitual de 14 salons monogràfic­s i es potencien les reunions de treball. El director general del saló, J. Antonio Valls, va explicar ahir que s’ocuparà la totalitat del recinte de Gran Via, uns 94.500 m2. “Hi ha un creixement del 10% en empreses directes que exposen i en el cas d’alguns sectors com el carni és del 20%”, va manifestar Valls.

La fira d’Alimentaci­ó i Begu-

Més de 40.000 profession­als que participar­an al certamen són estrangers

des de Barcelona, al podi de les europees, s’ha convertit en el vaixell insígnia més sòlid i poderós de la Fira. Després que deixés la direcció del certamen Reed Exhibition (dins de l’estratègia del grup especialit­zat en esdevenime­nts d’abandonar els seus projectes a Espanya per la crisi), la institució firal barcelonin­a és ara l’única propietàri­a d’Alimentari­a.

“Hi ha moltes petites i mitjanes empreses a les quals la crisi els ha deixat clar la importànci­a de sortir al mercat internacio­nal. Alimentari­a és el millor escenari per fer-ho”, va afegir Bonet. A la cita vindran 600 grans compradors internacio­nals a l’agenda dels quals ha col·laborat l’organitzac­ió del certamen, la qual cosa es traduirà en unes 6.300 reunions de treball en tot just cinc dies.

Els prínceps d’Astúries i Girona, Felip i Letícia, seran els encarregat­s d’inaugurar dilluns un saló que un any més serà l’aparador d’un sector que el 2013 va facturar més de 90.000 milions d’euros, i que aconseguei­x una xifra rècord d’exportacio­ns (22.594 milions) gràcies a la vendes al Japó, Alemanya o el Regne Unit. Un dels sectors que millor resisteix la crisi.

 ?? ROSER VILALLONGA ??
ROSER VILALLONGA
 ??  ?? Els millors
mestres. La bona taula tornarà a ser protagonis­ta a Alimentari­a. Aquest any, grans xefs com Joan Roca, Carme Ruscalleda, Juan Mari Arzak, Paco Pérez, Quique Dacosta i Pedro Subijana cuinaran davant del públic. Un atractiu més per a aquest...
Els millors mestres. La bona taula tornarà a ser protagonis­ta a Alimentari­a. Aquest any, grans xefs com Joan Roca, Carme Ruscalleda, Juan Mari Arzak, Paco Pérez, Quique Dacosta i Pedro Subijana cuinaran davant del públic. Un atractiu més per a aquest...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain