La Vanguardia (Català)

El poder dels alcaldes

Rocío Martínez-Sampere reuneix edils a la recerca de la unitat d’acció local malgrat les discrepànc­ies internes del PSC

- J.V.A.

Ala mateixa taula hi ha Celestino Corbacho, l’exalcalde de l’Hospitalet, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Discrepant­s en molts plans polítics, tots dos tenen en comú que la seva carrera política passa o ha passat pel món local. Igual que Xavier Saba- ter o José Manuel del Pozo, de Girona, que van participar ahir en un dinar convocat per una de les candidates a les primàries, Rocío Martínez-Sampere. “La idea és que malgrat les diferèncie­s compartim la necessitat d’un municipali­sme fort en el qual Barcelona ha de tenir un paper de lideratge que ara no té” suggereix la candidata.

La majoria dels candidats a les primàries socialiste­s de Barcelona han provat d’obtenir el suport d’alcaldes i regidors en les seves carreres. Per exemple, Laia Bonet va fer dimecres passat una reunió amb edils entre els quals figurava l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, un dels primers edils socialiste­s que es va pronunciar obertament per la candidatur­a de Bonet, i Dolors Conde, alcaldessa de Castellbis­bal. A la reunió convocada per Laia Bonet també hi va assistir Jaume Bartumeu, expresiden­t d’Andorra.

El diagnòstic d’aquesta trobada va ser coincident: “Barcelona– explica Laia Bonet– ha de ser al capdavant del municipali­sme de Catalunya”.

La campanya de la primera volta de les primàries acaba demà, divendres. Dissabte és dia de votació. Demà, 8tv oferirà l’últim dels debats en aquesta primera ronda de votacions amb els cinc candidats. tindrà lloc al programa 8 al dia i el moderarà el presentado­r del programa, Josep Cuní.

 ??  ?? Martínez-Sampere, a la reunió d’edils
Martínez-Sampere, a la reunió d’edils

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain