La Vanguardia (Català)

La ponència que discuteix la llei de BCN World es tanca sense acord

-

CiU va tancar ahir la ponència que discuteix la llei que ha de permetre la creació del complex de lleure i joc BCN World, que s’ubicarà a Salou i Vila-seca, sense haver pogut arribar encara a un acord polític que garanteixi que tirarà endavant al Parlament. No obstant això, tant el PSC com el PP expressen la seva disposició a continuar negociant en els propers dies i a donar suport a la llei, encara que només sigui de manera parcial.

Fonts parlamentà­ries van assenyalar que l’última reunió no va aportar grans novetats, per la qual cosa el projecte de llei arri- barà ara a comissió amb dos fronts oberts. D’una banda, la rebaixa fiscal del 55 al 10%, que reclamen els promotors del macrocompl­ex de lleure anunciat a Salou i Vila-seca. En aquest punt, les possibilit­ats més importants d’arribar a un acord vénen de la mà del PP. D’altra banda, respecte a l’encaix urbanístic del projecte, l’aliat més probable de CiU és el grup socialista.

Celebrada l’última reunió, a partir d’ara CiU s’haurà d’enfrontar a una votació en comissió, prèvia a la definitiva en el ple, que posarà a prova si pot tirar endavant la llei mitjançant la geometria variable, això és aconseguin­t suport parcialmen­t de diversos grups per aconseguir aprovar la llei en el seu conjunt.

Quan va acabar la reunió d’ahir, el diputat d’ERC Pere Aragonès va assenyalar que és “una mica estrany” que CiU hagi decidit començar el compte enrere per a l’aprovació del projecte sense tenir tancat abans un acord polític. “O l’acord està fet i no es vol explicitar”, va afegir en al·lusió a un possible pacte encara no confessat de CiU amb socialiste­s i populars. Aragonès va assegurar que ERC vol que el projecte, que ha rebut un amplíssim suport de les institucio­ns polítiques i el sector empresaria­l de Tarragona, “es pugui fer”, però va reclamar per als partits polítics el mateix nivell d’informació sobre les condicions fiscals que es dóna als inversors, que els drets d’edificació siguin més laxos només a mesura que el projecte es vagi desplegant i que es no es permeti jugar a crèdit.

D’altra banda, CiU es proposa d’aprovar la llei per encaixar el macrocompl­ex de lleure BCN World en un mes, en concret en el ple previst per a finals d’abril, i continua buscant suports.

L’empresa promotora del complex BCN World, Veremonte, va supeditar el seu projecte que el Parlament aprovi la rebaixa fiscal del 55% al 10% als casinos que hi ha previstos al macrocompl­ex.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain