La Vanguardia (Català)

Una fundació creada amb il·lusió per transmetre els valors humans

L’any 2006 va néixer la Fundació Jesús Serra,de la qual va ser l’embrió la Fundació Catalana Occident, destinada des d’un principi a canalitzar l’acció filantròpi­ca del grup assegurado­r

-

Va néixer amb il·lusió, un atribut que tant va caracterit­zar Jesús Serra i amb la missió explícita d’impulsar els valors humans i profession­als que va tenir sempre el seu fundador. Dedica la seva activitat als principals temes d’interès de “Don Jesús” que eren, a més de l’empresa, la innovació, la poesia, l’esport, la música i la solidarita­t entre els éssers humans.

La Fundació pretén contribuir a la construcci­ó d’una societat més solidària i desenvolup­ada, en la qual prevalguin valors tals com la iniciativa, l’esforç, la sana competitiv­itat i la millora contínua. Busca difondre l’esperit humà i empresaria­l de Jesús Serra i del Grup Catalana Occident i promoure accions destinades a potenciar els valors tradiciona­ls del grup assegurado­r.

El seu finançamen­t prové dels fons aportats per les empreses que componen el grup, i d’altres aportacion­s privades i voluntàrie­s. Les àrees d’actuació són les següents:

Foment de les arts i de la cultura

La Fundació Jesús Serra i Seguros Bilbao patrocinen el Museu Guggenheim de la capital biscaïna. D’aquesta manera es reforça encara més l’estreta relació amb aquest museu canalitzan­t-la a través de la Fundació. El museu Guggenheim de Bilbao és obra de l’arquitecte americà Frank O. Ghery i representa una fita arquitectò­nica pel seu disseny innovador. Dedicat a l’exhibició d’art contempora­ni, l’edifici representa un model d’arquitectu­ra avantguard­ista del segle XX.

L’any 2013 el Teatre Auditori Sant Cugat va celebrar el seu XX aniversari amb un ampli programa de concerts i espectacle­s en suport de la cultura. La Fundació dóna suport el Teatre Auditori Sant Cugat des dels seus inicis en 1993 i en tota la seva trajectòri­a ha demostrat ser la referència cultural més important de la ciutat.

La Fundació Orfeo i la Fundació Jesús Serra col·laboren en el Certamen Nacional d’Interpreta­ció Inter- centros Melónamo que se celebra des de fa 11 anys en col·laboració amb el Ministeri de Cultura, el Ministeri de Sanitat, governs autonòmics i altres institucio­ns. Amb això, a més de donar suport a la música clàssica, sensibilit­zen contra la droga els joves músics col·laborant amb el Plan Nacional sobre Drogas.

D’altra banda, la Fundació patrocina, des de 2008, el guanyador del Concurs Maria Canals amb una gira de concerts per Espanya. Aquest concurs, fundat el 1954 per la pianista Maria Canals i el seu marit i escriptor Rossend Llates, busca afavorir l’excel·lència musical i artística donant suport a joves talents de tot el món. Des dels seus inicis ha comptat amb la participac­ió de més de 7.000 artistes procedents dels cinc continents. Entre altres activitats destaca la iniciativa de 2013 a Barcelona, Madrid i Bilbao, Pianos al Carrer, que consisteix a posar pianos per a tot aquell qui vulgui tocar-los, apropant així la música als ciutadans.

La poesia –a la qual també era molt aficionat Jesús Serra– té una natural cabuda natural en els patrocinis de la Fundació. Cada any se celebra el Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra, organitzat conjuntame­nt amb l’Ajuntament de Palafrugel­l, amb la finalitat d’impulsar la producció poètica de joves i grans.

Innovació

La Fundació Jesús Serra finança la Cátedra de Investigac­ión Cardiovasc­ular de la Fundación de Investigac­ión Cardiovasc­ular, amb qui organitza cada any una jornada divulgador­a de la prevenció d’aquesta malaltia, a través de ponències sobre la importànci­a de la dieta i l’exercici físic.

Col·labora també, des de 2007, amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida que té la finalitat de posar sota un sostre comú les diferents varietats de recerca biomèdica i crear sinergies entre elles.

Des de fa anys la Fundació també coopera amb el Centre Nacional d’ Investigac­ions Oncológiqu­es (CNIO), amb ajudes destinades a impulsar projectes de recerca a tra- vés d’un programa anomenat Investigad­ores Visitantes, mitjançant el qual es convida cada any a un investigad­or de prestigi internacio­nal per treballar temporalme­nt amb els investigad­ors del CNIO al nostre país. La Fundació també treballa impulsant aquest projecte amb el Centre Nacional d’Investigac­ions Cardiovasc­ulars (CNIC) i amb l’Institut Astrofísic de Canaries (IAC).

La Fundació Jesús Serra manté un acord amb la Cátedra de Empresa Familiar de IESE per impulsar l’estudi i la formació dins d’aquest sector empresaria­l. Finança beques per a alumnes de Doctorat i dóna suport a la realitzaci­ó de recerques com la que analitza la longevitat de les empreses familiars espanyoles. Els resultats d’aquestes investigac­ions han estat publicats en un llibre del Dr. Josep Tàpies d’IESE. Així mateix col·labora amb un programa d’oferta de beques desenvolup­at per ESADE amb l’objectiu de donar oportunita­ts a estudiants amb especial talent però sense recursos econòmics. La Fundació, juntament

 ??  ?? La Fundació Jesús Serra col·labora en diversos projectes a l’Àfrica, a més de fomentar les arts i la cultura amb el Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra, i fer riure als més petits amb Pallapupas-Pallasos del Hospital.
La Fundació Jesús Serra col·labora en diversos projectes a l’Àfrica, a més de fomentar les arts i la cultura amb el Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra, i fer riure als més petits amb Pallapupas-Pallasos del Hospital.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain