La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 8595

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 No els deixes passar perquè les brandes. Texà descolorit. 2 Pregueu per unes galetes. Imatge d’un governant en una moneda. Al final m’escanyo amb la corda d’un ioió. 3 Telenotíci­es. Cobreixes les coses amb gambes i musclos. Escullen Lars. 4 Conjunt d’estris. Ajudants de pastor molt amants de badar. 5 La fi de Waterloo. Devastat. El cor d’en Carles. Té un monyo però no et diré pas on.

6 A les portes de Llafranc. Vagarejaré de pub en pub tot fent punteria. Donatiu voluntari. 7 Acumu- lació excessiva de líquid en l’espai interstici­al. Clavi bastons a la vora de les tomaqueres. Doble revolt perillós. 8 Vibració audible. Eludeixi. Pot ser de Noè o de l’Aliança. 9 Dia de repós al judaisme. Només pensa en una persona i tothom sap quina és. 10 Lloa a la manera antiga. Vagarejaré vibrant. El nord de l’Àfrica.

11 Afers escapçats. Cremà papers en memòria del Diari de Barcelona. És seva, tot i que no vocalitzi. En un tres i no res. 12 Escaire. Moviment de bandera que la branda al vent. Període de temps indetermin­at. Ressò italianitz­ant. 13 Embelleixi­n una cortina. Els convidares a apuntar-se a Instagram. 14 Es quedi enrere. El fa caure a l’altre barri.

VERTICALS

1 Ampolles que recorden les tasses de cafè amb llet a Madrid. Fred intens a la joieria.

2 Renillo. Comptar per parells. La més vàcua del pentagrama. 3 Pare en vaga de fam. Nus de comunicaci­ons. L’alliberes de qualsevol responsabi­litat penal. 4 Itinerari. Microorgan­isme que els nens petits tenen constantme­nt a la boca. Així comencen totes les nissagues.

5 Al bell mig de la mel. Xopava. Roba que embolica les ferides.

6 Comença a separar-se i les seves inversions perden pes. Rodó sense allò que ho demostra. Repeteixi. Gros i bru. 7 Tancant amb fermesa. Us expresseu com els lleons.

8 Ho repeteix al final del concert per mantenir el crèdit entre els seguidors. Els navegants fluvials més traçuts. Níquel. 9 El cos de l’Olga. Cistell en forma de bressol que serveix per a portar verdura o la roba de rentar. Trossos de roba triangular que es posen als vestits per donar-los el vol necessari. 10 Tal. Pànic als galldindis. Tot ben agitat.

11 El color de l’esperança. Ovelles que donen la llet de portes endins. Mamo sense ajuntar els llavis.

12 Est. Peus poètics. Cuc. 13 Bony al cap, nyanyo, que et deixa mig guenyo. Atacar surt bé de preu. Ceba tallada. 14 Representa­nts diplomàtic­s que tranquil·litzen. La febre animal també coneguda com glossopeda.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain