La Vanguardia (Català)

De la Mercè a Sant Brauli

Messi i Neymar coincideix­en com a golejadors per primera vegada en sis mesos

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Mare de Déu de la Mercè! La primera reacció del Camp Nou a la lesió de Víctor Valdés va ser resar, demanar que no fos una lesió greu amb els tres títols en joc, amb la temporada en suspens. Encomanar-se als sants de qui cadascú sigui fidel devot i pregar. I qui no sigui creient, com a mínim que creui els dits perquè el d’ahir no fos l’últim partit del porter amb el Barcelona. Tot i això, pel que va passar després a l’Estadi cal començar a ser una mica superstici­osos, perquè més de sis mesos després Messi i Neymar van tornar a marcar en un mateix partit, un fet gairebé inèdit aquesta temporada per culpa de les lesions.

Sense el porter de París, Roma i Wembley, el futur del Barça a la Lliga, la Copa i la Champions queda als peus de Messi i a les botes de Neymar, fitxat com a escuder seu, perquè fos el Robin de Batman. Per això l’efemèride va ser tan assenyalad­a. Des del dia de la Mercè fins a Sant Brauli. Fins ahir, la visita de la Reial Societat en la jornada 6, el 24 de setembre passat, era la primera i l’última vegada que el màxim golejador de la història del club i el fitxatge es van fer un lloc al marcador sent tots dos al camp. Llavors va ser per la via ràpida. Al minut 5 va marcar Neymar i 180 segons després va anotar Messi, i el Barça va guanyar 4-1 contra els donostiarr­es.

Ha hagut de passar mig any i 38 partits perquè tornessin a con- nectar. També va ser a la primera hora del partit. I va seguir el mateix ordre. Aquest cop el Celta va ser la víctima dels cracs. Primer el brasiler va marcar a porta buida i després l’argentí va driblar Yoel amb l’esquerra i la va ficar a la xarxa amb la dreta.

En només dos dels 47 partits que ha jugat el Barcelona han celebrat gols les dues estrelles blaugrana. A una se li ha de renovar i millorar el contracte perquè sigui el futbolista més ben pagat del món; amb l’altra, el club es va gastar força diners per fitxar-lo l’estiu passat. Però no havien coincidit. Si al principi de temporada, als aficionats i als teòrics se’ls hagués dit que interactua­rien tan poc al terreny de joc, ningú no s’ho hauria cregut. I el Tata Martino, que els té per dos dels cinc millors del món, hauria maleït la seva mala sort.

Sí, contra el Rayo Vallecano,

PREGÀRIA BLAUGRANA La lesió de Valdés va deixar l’afició del Camp Nou encomanant-se als sants per la temporada SEGON COP EN 47 PARTITS Leo i Ney només havien celebrat gols plegats contra la Reial Societat a la sisena jornada

abans d’anar a Manchester, el 15 de febrer, van marcar tots dos, però quan el brasiler, que va ser suplent, es va inventar un xut des de lluny que es va colar per l’escaire de Rubén, l’argentí ja no era amb ell sobre la gespa sinó que va veure el cacau del seu company des de la banqueta perquè feia quinze minuts que havia estat substituït amb 5-0 al marcador de cara al duel amb el City i amb un doblet a la butxaca.

Per lesió de l’un o de l’altre, han coincidit menys del que s’esperava. Però arribats al moment clau del curs, dos mesos abans de la final de Lisboa, Messi –que va lluir el braçal tota la segona part– apareix en plenitud amb 17 gols des del febrer i ja té Zarra a només catorze dianes per ser el millor golejador de tota la Lliga, i el clàssic ho va canviar tot per a Neymar. Martino va dir que no permetria que pensés que era un jugador normal perquè no ho és, i el brasiler li va compensar la confiança al Bernabeu forçant un penal i provocant l’expulsió de Sergio Ramos. El doblet d’ahir ho ratifica. Que Sant Brauli no es torni una raresa.

 ?? ÀLEX GARCÍA ?? Iniesta, Jordi Alba, Messi i Alexis celebren amb Neymar el primer gol del partit
ÀLEX GARCÍA Iniesta, Jordi Alba, Messi i Alexis celebren amb Neymar el primer gol del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain