La Vanguardia (Català)

Només depèn del temps

El fred i la qualitat de la neu són clau per assegurar el final de la temporada

- ELISABETH ESPORRÍN Barcelona

S’acosta la recta final de temporada. La llarga campanya, fins ara excel·lent, afronta de manera incerta les últimes setmanes blanques. Les precipitac­ions i la qualitat de la neu –actual comú denominado­r de les pistes–, seran clau en aquest últim període perquè els clients no canviïn el xip. Un final

ÚLTIMES OFERTES BLANQUES

amb ofertes atractives a totes les pistes.

El negoci de l’esquí tancarà amb millors xifres que l’any passat. Un hivern generós i de gran ambient a les pistes des de finals del mes de novembre, que tindrà com a colofó la Setmana Santa. I si la l’arribada de la primavera ha tornat l’hivern a totes les estacions, el gruix d’esquiadors ja comen- ça a disminuir.

La història es repeteix. Martí Rafel, director de Vallnord, assegura que el tram final de la campanya és una incògnita. “La demora de la Setmana Santa al calendari no ens beneficia, ja que molts aficionats han cobert la quota de dies d’esquí”. Malgrat això, les nevades dels últims dies i les ofertes animaran els incondicio­nals. “Cal establir un feedback amb l’esquiador, així el preu del forfet de dia costarà 29 euros en lloc de 39”, exposa Martí.

Una realitat semblant es viu a Baqueira, que podria tancar l’exercici amb els gairebé 800.000 esquiadors de l’hivern anterior. “L’hivern ha estat molt bo, i malgrat començar la primavera amb més de tres metres de neu pols, la clientela comença a ser discreta”, diu Xavier Ubeira, subdirecto­r comercial del complex aranès. Malgrat ser temporada baixa, Baqueira Beret mantindrà les tres àrees obertes i connectade­s amb ofertes als forfets de tres o més dies.

Només el temps té la vareta màgica. Maite Martí, directora comercial de Masella, confia que mentre es mantingui el temps fred hi haurà ambient d’esquí. “La nevada d’aquests dies ha tornat el pols a l’esquiador de dia”. L’estació, que tancarà quan s’acabi la neu, ha tret un abonament de final de campanya per 140 euros, setanta dels quals es descomptar­an en comprar el forfet de la temporada pròxima.

Les estacions encaren el tram final de la temporada blanca amb ofertes als forfets

 ?? BAQUEIRA BERET ?? Primavera amb més de 3 m de neu
BAQUEIRA BERET Primavera amb més de 3 m de neu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain