La Vanguardia (Català)

Sabadell entra a Mèxic amb crèdits a empreses

David Martínez serà conseller del banc

- MAR GALTÉS Barcelona

L’estratègia d’internacio­nalització del Banc Sabadell té la seva primera etapa a Mèxic, on l’entitat ja ha sol·licitat una llicència per crear una sofom (societat financera que pot concedir crèdits) amb la qual preveu començar a operar en els propers mesos en el negoci del finançamen­t d’empreses. Així mateix, ha sol·licitat ja fitxa bancària per crear un banc a Mèxic 100% de la seva propietat, els tràmits de la qual s’allarguen fins a un any, per aleshores poder començar a acceptar dipòsits.

El president del Sabadell, Josep Oliu, va explicar ahir en la roda de premsa prèvia a la junta d’accioniste­s d’avui, que Mèxic serà “un banc de proves” d’un nou model de banca, “que pot ser el Sabadell del futur”, basat en unes quantes oficines i en un esquema de gestors equipats amb dispositiu­s digitals. El banc està present a Mèxic des de fa dues dècades amb una oficina de representa­ció i hi té quinze persones, i ara l’objectiu, va dir Oliu, és tenir dues o tres oficines i arri- bar a un negoci de 3.000 milions d’euros en crèdits en tres anys. Aquest nou model s’aplicarà també per créixer a Madrid, on el banc té una quota de mercat per sota del 4%, inferior a la d’altres regions espanyoles.

La junta d’avui haurà

El banc no preveu ara vendre Solvia, sinó potenciar-la pensant fins i tot en una sortida a borsa

d’aprovar la incorporac­ió com a conseller de David Martínez Guzmán (financer mexicà propietari del fons dels Estats Units Fintech, accionista del Sabadell des de setembre), que substituei­x Isak Andic. També es proposarà la reelecció de Sol Daurella com a consellera. Oliu va dir que el banc no preveu vendre la seva filial immobiliàr­ia Solvia, sinó que més aviat vol potenciar-la com a empresa pensant fins i tot en una futura sortida a borsa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain