La Vanguardia (Català)

Wall Street juga molt a la baixa amb ‘Candy crush’

Les accions arriben a perdre un 15% en el debut

- FRANCESC PEIRÓN Nova York. Correspons­al

Més que un crush, hi va haver un crac. Wall Street va jugar a la baixa. El grup King Digital Entertaime­nt, propietari del joc per a mòbils Candy crush, va debutar ahir a la borsa sense superar el nivell. Aquestes aplicacion­s, que atreuen 97 milions d’usuaris actius al dia, van arribar a perdre fins a un 15% respecte al preu fixat per acció, de 22,50 dòlars, en l’oferta pública de venda. Ja a l’hora de l’obertura els títols es cotitzaven a 20,50 dòlars, amb una pèrdua de sortida del 8,9%. Quan faltava poc per al tancament de la jornada, les Candy crush estaven a 19,21 dòlars, amb una pèrdua de 3,29 dòlars per títol o un 14,44%. En aquell moment havien canviat de mans més de 30 milions d’accions. La seva caiguda de sortida s’ha convertit en la tercera més pronunciad­a en l’últim any. A molts els va recordar Zynga, una altra empresa de jocs que va debutar el 2011 amb poc èxit. Continua a la baixa.

El preu fixat la vigília, dimarts a la tarda, per a la propietàri­a de Candy crush va fer que la companyia assolís un valor de 7.100 milions de dòlars. Amb aquesta oferta pública la societat va aconseguir ingressar 500 milions de dòlars. King va obtenir 567,6 milions de benefici el 2013, després d’uns ingressos de 1.900 milions de dòlars. Això representa deu vegades més que els 164,4 milions del 2012. El 80% dels ingressos de King depèn de Candy crush. Aquesta companyia, creada el 2003 a Suècia, té un centre creatiu a Barcelona.

Alguns analistes van recordar que Facebook també va debutar amb una depreciaci­ó i que han hagut de passar dos anys perquè pugés com l’escuma. D’altres es van mostrar menys optimistes. El gran moment dels jocs de pagament ja és passat, asseguren.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain