La Vanguardia (Català)

Vol directe (o gairebé) Barcelona-Pequín

- Màrius Carol

L’aeroport del Prat no només continua creixent, sinó que, a més, continua fent història. Un Airbus 330-300 d’Air China hi va aterrar poc després de les deu del matí. Aquesta companyia aèria ha establert la primera ruta entre Barcelona i Pequín, amb quatre vols a la setmana amb una parada tècnica a Viena. Està previst que abans de dos anys desaparegu­i aquesta escala. En total, l’avió va cobrir la distància en tretze hores. En el vol inaugural hi van viatjar 217 passatgers a bord i a la tarda es va enlairar amb 260 (90% de ocupació). Les tarifes que ofereix la companyia xinesa a tall de promoció són realment atractives, ja que el bitllet d’anada i tornada es pot obtenir per 500 euros. Les enquestes que fa l’empresa d’aviació destaquen que els ciutadans xinesos de més de trenta anys consideren Barcelona com una de les prioritats a l’hora de preparar un tour per Europa.

Barcelona té un poder d’atracció extraordin­ari, se- gons han reconegut els directius d’Air China, que disposen de vol directe a Madrid des de fa vuit anys. La capital catalana és valorada com a ciutat de negocis, com un centre turístic de primer ordre i com a capital futbolísti­ca, amb el Barça com a referència.

Les relacions entre la Xina i Europa són immillorab­les. La UE continua sent el principal soci comercial de la Xina i les exportacio­ns del país asiàtic al continent suposen 250.000 milions de dòlars. Fa poc més d’un mes el president Hu Jintao va visitar Espanya: aquest any la xifra de compatriot­es que li seguiran els passos s’acostarà a 300.000. Una xifra poc rellevant, quan cent milions de xinesos sortiran del seu país per fer turisme el 2014. La Barcelona de Gaudí, Messi i Adrià agrada. Només cal posar-los-ho fàcil perquè vinguin, i el vol directe és un primer pas.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain