La Vanguardia (Català)

El futur és elèctric

El nou vehicle que comença a acoblar-se es distribuir­à a tot el món

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

La factoria de Nissan a Barcelona va iniciar ahir de manera oficial la producció d’una furgoneta amb propulsió exclusivam­ent elèctrica que garanteix el futur de la instal·lació de la firma japonesa a la Zona Franca a mitjà termini.

La factoria de Nissan a Barcelona va arrencar ahir de manera oficial la producció d’una furgoneta amb propulsió exclusivam­ent elèctrica que garanteix el futur de la instal·lació a mitjà termini. Tot i que el volum de fabricació és inicialmen­t escàs (20.000 unitats l’any), té la particular­itat que és un model nou i que s’acoblarà des de Barcelona per a tot el món. El vicepresid­ent de Nissan, Andy Palmer, va dir que la planta té un “alt grau d’estabilita­t” perquè els models que s’hi produiran “estan al principi de la vida útil”.

Juntament amb el nou vehicle de passatgers que començarà a fabricar-se a l’estiu i una nova pick-up (furgoneta oberta) el 2015, l’empresa espera arribar al límit de capacitat actual de 206.000 o 210.000 unitats. L’any passat van sortir de la fàbrica 124.000 vehicles. Amb la planta al màxim, Nissan podria incorporar uns 1.000 treballado­rs addicional­s als 3.900 amb què compta actualment. Tot això s’ha aconseguit arran de les àrdues negociacio­ns entre sindicats i empresa per rebaixar sala- ris. Fonts de Nissan van assenyalar que amb inversions addicional­s i posant en marxa totes les mesures de flexibilit­at laboral acordades, en el futur es podria augmentar la capacitat en uns altres 50.000 vehicles, de mane- ra que es podria optar a fabricar nous models.

La furgoneta elèctrica ha disposat d’una inversió d’uns 100 milions d’euros que forma part dels 431 milions que el grup ha destinat en els últims anys a les plantes espanyoles. Palmer va assenyalar que la designació de Barcelona per fabricar la furgoneta no té res a veure amb patriotism­e sinó que va ser la “decisió lògica” atesos el coneixemen­t i experiènci­a de les instal·lacions de la Zona Franca en vehicles comercials. En la inauguraci­ó van participar diferents personalit­ats polítiques, com el president de la Generalita­t, Artur Mas, que va destacar que el vehicle es fabrica a la Zona Franca pel treball d’ajust realitzat entre la plantilla, per la qualitat de les instal·lacions i perquè “Barcelona és una bona marca al món”. Mas va afegir que Barcelona també s’està convertint en una de les ciutats que més suport estan brindant a “la mobilitat elèctrica”. La nova furgoneta, que té una autonomia de 170 quilòmetre­s, està especialme­nt pensada per a flotes de repartidor­s ur-

La companyia crearà 1.000 llocs de treball amb els nous vehicles, inclosa la furgoneta 100% elèctrica

bans. A més, tindrà una versió taxi, que la companyia espera començar a implantar a la capital catalana.

Encara que la companyia no en va fer públic el preu, s’especula que s’acostarà als 30.000 euros. Palmer va destacar que per tal que els vehicles siguin rendibles és necessari que disposin de subvencion­s públiques. El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, va destacar que el sector de l’automoció és un dels que “estan establint les bases de la recuperaci­ó a Espanya”.

 ?? LAURA GUERRERO ?? La furgoneta en la seva versió de taxi, amb Artur Mas al lloc del conductor i diversos directius
LAURA GUERRERO La furgoneta en la seva versió de taxi, amb Artur Mas al lloc del conductor i diversos directius

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain