La Vanguardia (Català)

Camacho acusa Mas des de Sevilla d’instal·lar-se en “la confrontac­ió”

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Alicia Sánchez-Camacho va triar Sevilla, ahir, per celebrar el seu primer acte de precampany­a electoral fora de Catalunya. La líder del PP català va acompanyar el seu homòleg andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, amb qui va difondre un missatge a favor d’una política de cooperació i col·laboració “davant la confrontac­ió” en la qual veuen instal·lats els governs de la Generalita­t de Catalunya i de la Junta d’Andalusia respecte del Govern central. En una visita a la localitat sevillana d’Espartinas, Moreno i Sánchez-Camacho van coin- cidir que “la política del segle XXI s’ha de basar en la cooperació” i no en “l’estratègia de la confrontac­ió estèril i injusta” en la qual veuen els governs català i andalús, liderats per Artur Mas i Susana Díaz, respectiva­ment.

La líder del PP català va assegurar que “Catalunya sense Andalusia no seria el que és avui, i no hauria construït la riquesa social, econòmica, cultural i de convivènci­a que és”. I es va queixar que la Generalita­t tracta de manera diferent els ciutadans, depenent del signe polític que tingui el seu govern local. “També a Catalunya la Generalita­t ha abandonat els municipis i ha prioritzat la despesa pública a favor de l’independen­tisme i la promoció del separatism­e, ha abandonat ajuntament­s i proveïdors i la cobertura dels serveis públics, als quals ha de fer front el Govern espanyol”, va incidir.

Camacho va assenyalar que “el que passa a Catalunya és un desafiamen­t greu i molt profund que està afectant la societat” i que “està dividint i enfrontant les famílies, els amics i el conjunt de la societat civil”. Per això va demanar ajuda als andalusos i a la resta d’espanyols “per reivindica­r que som un gran país i una Espanya plural i forta”. “Catalunya serà més que mai profundame­nt espanyola i andalusa”, va assegurar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain