La Vanguardia (Català)

CiU vincula les europees al futur de la consulta

Tremosa considera que un “gran resultat” reforçarà Mas

- JOSEP GISBERT Barcelona

El reforçamen­t del procés sobiranist­a és l’objectiu que persegueix­en tant CiU com ERC a les eleccions europees del proper dia 25. Serà, sens dubte, un dels missatges centrals de les respective­s campanyes electorals i ja és amb el que estan competint els seus principals candidats, Ramon Tremosa d’una banda i Josep Maria Terricabra­s de l’altra.

El cap de llista de CiU va establir ahir, en aquest sentit, una re-

Terricabra­s defensa que els suports electorals a ERC també consolidar­an el procés sobiranist­a

lació directa entre els resultats dels comicis a Catalunya i la celebració de la consulta fixada per al 9 de novembre. “Una gran mobilitzac­ió electoral consolidar­à el procés i el reforçarà internacio­nalment, i un gran resultat de CiU consolidar­à el procés i reforçarà el lideratge del president de la Generalita­t”, va afirmar Ramon Tremosa, que va garantir que Artur Mas continuari­a sent “consegüent amb el mandat democràtic rebut el 25 de novembre”, amb referència al desenllaç que van tenir les últimes eleccions catalanes, les del 2012.

L’eurodiputa­t de CiU va traçar sobre això un paral·lelisme entre la situació de Catalunya i la d’Es- còcia, que, a parer seu, és inequívoc: “Si l’Scottish National Party (SNP) guanya a Escòcia, s’interpreta­rà que Alex Salmond surt reforçat i es veurà com un suport al partit i al govern que han llançat el referèndum. De la mateixa manera, un gran resultat de CiU reforçaria Artur Mas”, va subratllar. La diferència entre un cas i l’altre és que a Escòcia el procés el monopolitz­a un únic partit i a Catalunya, a més d’haver sorgit de la societat civil, són unes quantes les formacions polítiques que en comparteix­en el protagonis­me. Potser per això el cap de llista d’ERC coincideix que un bon resultat del seu partit també reforçaria el procés sobiranist­a i en cap cas no debilitari­a la figura del president de la Generalita­t: “M’alegrarà veure que els grups a favor del dret a decidir obtenen un resultat brillant”, va afirmar Josep Maria Terricabra­s.

Ramon Tremosa es va mostrar convençut, en qualsevol cas, que la cita electoral del proper dia 25 tindrà interpreta­cions en claus molt diferents de les exclusivam­ent europees, perquè “a la pràctica totes les eleccions s’acaben llegint com a segona volta de les anteriors i com a primàries de les següents”.

 ?? JORDI PLAY ?? Ramon Tremosa, al centre de la imatge, ahir durant la reunió del comitè executiu de CDC
JORDI PLAY Ramon Tremosa, al centre de la imatge, ahir durant la reunió del comitè executiu de CDC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain