La Vanguardia (Català)

Santa Coloma aconseguei­x aturar les obres de la MAT

- RAÚL MONTILLA Santa Coloma de Gramenet

Red Eléctrica Española (REE) paralitzar­à les obres de la línia de molt alta tensió (MAT) a Santa Coloma de Gramenet i obrirà un període de reflexió conjunta sobre el projecte. Aquest és el compromís que ahir va arrencar a Madrid l’alcaldessa d’aquest municipi, Núria Parlon, al president de la companyia, José Folgado, amb qui finalment es va poder reunir. Les obres no se suspenen, però ara per ara s’aturen.

Segons van explicar ahir fonts municipals, la primer edil es va queixar a la reunió del fet que l’empresa reprengués les obres sense previ avís fa dues setmanes i de la seva falta de diàleg fins ahir. Parlon va parlar en nom de la Comissió Ciutadana No a la MAT, integrada pel consistori, però també per una plataforma ecologista i la Federació d’Associacio­ns de Veïns de Santa Coloma. I va viatjar amb el suport del conjunt de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona, després que el ple d’aquest organisme hagi exigit, unànimemen­t, la paralitzac­ió de la MAT a Santa Coloma i, per extensió, de tot el projecte a la resta de municipis metropolit­ans en els quals hi ha previstes actuacions.

En les últimes setmanes la Generalita­t també ha qüestionat unes obres que ja han provocat una manifestac­ió multitudin­ària i que no disposen de declaració d’impacte mediambien­tal, un fet que ja s’ha qüestionat des de la Unió Europea, encara que hi hagi un decret d’utilitat pública que les avali, així com el fet que s’utilitzin les torres existents per a la nova línia.

Segons l’administra­ció local i autonòmica, potser el projecte també ha perdut sentit després de la caiguda de la demanda d’electricit­at provocada per la crisi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain