La Vanguardia (Català)

Una mascota per a nens

- AMADEU OBACH Barcelona

Coneguts amb el nom de conills lop, es caracterit­zen per tenir les orelles permanentm­ent caigudes i la particular estètica que això comporta. Hi ha nombroses races lop, des del lop francès, de 4,5 a 6 quilos de pes, fins al lop holandès, d’entre 1,5 i 7 quilos, passant pel lop anglès, amb un pes que oscil·la dels 3,5 als 5 quilos i amb orelles gegants.

El més popular com a mascota és el lop holandès, sens dubte per la seva mida reduïda. Té el cos massís i musculat, amb unes orelles que cauen en línia recta, sense ondulacion­s ni curvatures. Presenten pèl curt i poden ser de tots els colors.

Els hem d’instal·lar en gàbies grans, de com a mínim 65 centímetre­s de llarg per 65 d’ample i 50 d’alt, amb un substrat d’encenalls o paper de diari, una caixa per amagar-se, un abeurador i branques de pomera o perera per rosegar.

Els llorigons de totes les races lop solen néixer amb les orelles alçades, triguen unes 12 setmanes a abaixar-les, amb períodes en què poden presentar una orella aixecada i l’altra caiguda.

Com tots els conills, són animals sociables, i sempre és millor tenir-ne dos que només un. En aquest cas, millor mascle i femella castrats o bé dues femelles, ja que els mascles solen barallar-se entre ells.

És aconsellab­le deixar-los sortir diàriament de la gàbia, sempre sota control. La base de la seva alimentaci­ó és el fenc, herbes fresques i verdures, i el pinso comercial de complement. Requereixe­n raspallada periòdica i neteja de les llargues orelles, més propenses a embrutarse i infectar-se.

Indicats per a tothom, són una bona mascota per a nens a partir de 8 anys.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain