La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 8634

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Crida més com més ferotge se sent. Ventositat silent però aromàtica. 2 Iode. Que sembla d’òpal. Deixin de funcionar. 3 Doblegui una foto de l’Arquillué. Una germana a l’ascensor. Platgeta on s’hi fa foc fàcilment. 4 Va a parar. El deixes ben sadoll. Eructe amb ressons literaris, oi Philip? o bé cinematogr­àfics, oi Cecilia? o fins i tot musicals, oi Ariel? 5 El peix que surt millor de preu. Les mans dels tímids sovint acaben així. 6 Fonament d’un bon equip de bàsquet. El colorant que sembla usar ta co- sina. Si a la provençal. 7 Ara fem l’article. Es fatigui musicalmen­t. Gandula, i no ens referim pas a cap cadira plegable. 8 Estelli amb gran cansament. Relatiu a la pell. Escaire. 9 Centúria. Xerra menorquí. Relatiu als musulmans de primera instància. 10 Ressò que també triomfa com a prefix, en ambients que verdegen. Pledeja. Lluís Ramírez Aranguren. 11 Ens submergíem en el món oníric per la via homofònica. Tripulant d’una embarcació lleugera. 12 Collir unes fruites que rimen amb cuixes. Residència de

la tercera edat. 13 El qui componia poesies i les cantava en les festes i els festins celebrats a l’antiga Grècia. Tips de riure. L’ordre anglesa que fa anar de cap els goril·les.

14 Ensumat. Aquest espavilat simultanej­a tres parelles com aquell que no vol la cosa.

VERTICALS 1 Ratllar la roba. Alforges petites. Al nord de l’Àfrica negra.

2 Ens cal per respirar. Barris del voltant de la ciutat. Licor dolç aromatitza­t obtingut per maceració de comí i d’altres productes vegetals.

3 Poden ser de llardons o de sant Joan. Embellida a la maenra dels automòbils. 4 El centre de tots els tipus. Eina per solcar la terra rere uns bous junyits. S’ho empesqui.

5 Carn exquisida d’aviram. Isoleu. Res no és. 6 Ara fem l’article. Rebut i ben rebut. Estableix topalls pertot, sobretot en qüestions mitològiqu­es. 7 Perill de prendre marisc. Marcat al tronc de l’arbre aragonès. Relació epistolar en temps real a través de suport digital. 8 As. Assistíssi­u a una missa. Del dret palmereta i del revés, faci com la Diana.

9 Travessi. Falcó pelegrí que passeja pel Taga. 10 Davant Mans fa vinti-quatre hores de fums. Exploraran les fondàries del riu. Anar sense vocalitzar. 11 Lluís Solé Comas. Malaltia de la pell contagiosa. Estació de servei al bell mig del desert.

12 Ho faré servir a l’americana. Que es poden sentir. Gros i bru. 13 Antiga manera d’anomenar el filòsof. Fa la feina del sistema circulator­i.

14 Desplaçat. Copia. Cua d’eslàlom que esquiva un arbre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain