La Vanguardia (Català)

Lídia Pujol porta la seva música mística als monestirs catalans

- BARCELONA Redacció

Lídia Pujol, una de les veus més singulars de l’escena catalana, llança el seu tercer disc en solitari Mariam Matrem, i inicia un nou camí històric i musical, una gira pels monestirs de Catalunya sota el nom d’ Iter Luminis ( Camí d’Identitat).

El disc, ja disponible a les plataforme­s digitals i que en la seva versió física s’acompanya del llibre La qualitat humana de la mística italiana Ángela Volpini –amb pròleg de la monja Teresa Forcades–, conté cançons de trobadors i d’arrels espiritual­s del Llibre Vermell de Montserrat, el Misteri d’Elx, de Ramon Llull, Santa Teresa de Jesús o les Cantigues d’Amic.

Enregistra­t amb els mínims mitjans tècnics a l’ermita de Sant Salvador del Coll de l’Aguda, és la realitat sonora d’un període de vida que, com la cantant expressa, “és el meu primer disc perfecte perquè està ple de vulnerabil­itat, errors i reconquest­es mai NO conqueride­s que busquen la llum, l’aroma, la complicita­t”.

Aquest disc ha provocat el camí històric i musical Iter Liminis, que pretén fer un recorregut per diferents espais emblemàtic­s catalans, unint història i música al patrimoni i a la gent del territori per tal de crear una renovada tradició, compromès amb el propi desig i amb un desig en relació amb la comunitat.

Amb la voluntat d’utilitzar l’art, la cultura i l’emoció com a eines fonamental­s en la construcci­ó de la nova sensibilit­at social, l’artista va iniciar aquesta gira a la Seu d’Egara de Terrassa el dia 1 de maig i prosseguir­à el dia 10 al monestir de Santa Maria de les Franqueses (Noguera) i després continuarà fins a l’1 d’agost del 2015, a tretze recintes.

Tretze ocasions per poder presenciar com a espectador la unió entre la cultura i l’espiritual­itat, tota una experiènci­a mística.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain