La Vanguardia (Català)

La ministra de Cultura francesa diu que el Museu Picasso obrirà al setembre

- ÓSCAR CABALLERO París. Servei especial

Un pols entre Aurelia Filipetti, ministra de Cultura, filla d’immigrant italià, i Anne Baldessari, presidenta del Museu Picasso i corsa? És el que dóna a entendre la guerra de comunicats entre totes dues, amb Claude Picasso i la poderosa Picasso Administra­tion pel mig.

Si divendres, a Le Figaro, Claude Picasso declarava la guerra a una França indiferent segons ell al llegat del seu pare, una posterior declaració ofi- cial del ministeri va tancar momentània­ment el debat: el museu obrirà a mitjans de setembre. Raó adduïda: falten quaranta guardians per poder obrir. I no hi ha temps per contractar­los abans de finals de juny. Filipetti apel·lava a “deixar de banda motivacion­s personals i obrar a favor de l’interès públic”.

El curiós és que a més de Claude Picasso, membre del consell d’administra­ció, per a qui tot està a punt, divendres, al web de Le Figaro, Jean-François Bodin, l’arquitecte que va realitzar l’obra, considerav­a possible obrir al juny. La presència a la Fira de Basilea de col·leccionist­es de tot el món i les 5.000 entrades diàries previstes a l’estiu semblen raons de pes per obrir un museu que ha de proveir el 61% del seu pressupost. Baldessari –que acaba mandat el juliol del 2015, encara que Le Monde diu que va ser revocat el maig passat sense la intervenci­ó de Claude Picasso– no parla amb la premsa, ocupada, diu, per la correcció de proves del catàleg. Però la premsa, que va visitar el museu a finals de gener –fins al març, quan el ministeri va interrompr­e les visites–, coincideix que l’espai està en condicions i només falta per penjar els 300 olis. Claude Picasso va amenaçar de renunciar si “la presidenta és reemplaçad­a per algú no qualificat” (al·lusió a la pretesa candidatur­a de la directora de gabinet de Filipetti). Optimista, Le Monde creu que una reunió entre el primer ministre Valls i Picasso, “dos fills de pintors espanyols”, hi aportaria llum.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain