La Vanguardia (Català)

Manos Limpias, fora del cas Neymar

-

El jutge de l’Audiència Nacional que instrueix el cas del fitxatge del jugador brasiler Neymar pel Futbol Club Barcelona, Pablo Ruz, va dictar la setmana passada un acte en què deixa definitiva­ment fora com a acusació popular l’organitzac­ió ultradreta­na Manos Limpias.

Aquest grup havia presentat una querella, de fet una ampliació de la inicial que va obrir el cas després de la denúncia d’un soci del club barceloní, intentant estendre la imputació a més directius de l’entitat, a banda de Sandro Rosell, l’expresiden­t que ja era en aquesta situació des que el magistrat va admetre a tràmit el cas.

Després de la decisió del jutge, avalada per la sala tercera de l’Audiència Nacional, que fixava una fiança de 45.000 euros per admetre Manos Limpias a la causa i que aquesta organitzac­ió no va dipositar, també han decaigut aquestes peticions d’imputació.

El cas queda, doncs, en mans de la Fiscalia i l’Agència Tributària. El magistrat està esperant l’arribada de documentac­ió dels intervinen­ts en l’operació a dife- rents països. I de l’informe de l’expert d’Hisenda sobre l’anàlisi de la Fiscalia, que considera que en el fitxatge de Neymar es va cometre delicte fiscal en no practicar retencions en les quantitats pagades a societats brasileres relacionad­es amb el jugador. El fiscal va formular la petició d’acusació, i el jutge va acordar la imputació del Barça com a persona jurídica, una nova modalitat legal, sense saber formalment la posició d’Hisenda, que, tot i això, seria l’única afectada en el cas que realment hi hagués aquest delicte fiscal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain