La Vanguardia (Català)

Amistats amb enemics comuns

Luis Enrique (Celta), Schuster (Màlaga) i Juan Carlos (Valladolid), tres exblaugran­a, s’enfronten amb els rivals del Barcelona

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Una jornada per posar la Lliga potes enlaire. Us imagineu Luis Enrique posant en safata el títol al Barcelona i arrabassan­t-li al Madrid l’avantatge que té? Veieu Bernd Schuster capaç d’impedir que l’Atlètic no tingui la paella pel mànec? Tornarà el Valladolid de Juan Carlos contra els blancs el que li va prendre al Barça en la seva visita a Pucela al març? Tot això és possible els propers set dies, claus per al desenllaç d’aquesta Lliga.

Quan el Barcelona va tornar ahir a la tarda als entrenamen­ts, el panorama era totalment diferent del que entreveien dissabte a la tarda jugadors i tècnic quan abandonave­n el Camp Nou abatuts i amb la moral ben baixa des- prés de l’empat in extremis del Getafe. El conjunt blaugrana continua sense dependre de si mateix, però ara només necessita una ensopegada i no dues, com fins dissabte. A més, després del tomb de diumenge passat, el calendari ha fet un petit favor al Barcelona, ja que els blaugrana esperen una punxada del Madrid i els blancs són els únics que tenen tres partits per poder fallar ja que juguen demà a Zorrilla el partit ajornat amb motiu de la Copa del Rei. Si el Madrid perd algun punt contra el Valladolid, el Celta o l’Espanyol, el Barça tindrà el títol als seus peus.

El futbol és tan capritxós que a sobre, per afegir-hi més emoció, ha volgut que en cadascun dels tres equips que tindran davant els rivals del Barça en la lluita per la Lliga hi ha homes amb passat (i algun possible futur) barcelonis­ta. Ja sigui a les banquetes o als despatxos, els tècnics del Valladolid, Celta i Màlaga tenen llaços amb el club blaugrana.

Recordeu Juan Carlos Rodríguez, el lateral esquerre de la final de Wembley contra el Sampdoria el 1992? Doncs és el director esportiu de l’equip val·lisoletà, el primer contrincan­t del Madrid. El Valladolid necessita guanyar perquè té l’aigua del descens al coll. Actualment és penúltim classifica­t, però ha aconseguit 24 dels 35 punts que té a la taula al Nuevo Zorrilla. on demà rep el Madrid. Ja va guanyar el Barça al març (1-0) i va posar en

problemes durant una hora l’Atlètic (0-2) a la cinquena jornada. “Ens veiem capacitats per guanyar el Madrid igual com ho vam fer contra el Barça”, apunta a Esports Cope Juan Carlos, que a més de vestir durant tres temporades de blaugrana abans va jugar quatre anys al Vicente Calderón.

Si falla el primer cartutx, el Barça té una segona bala a la reserva, perquè el Madrid encara ha de viatjar a Balaídos. El partit té gràcia perquè, d’una banda, Luis Enrique és el favorit per dirigir el Barcelona la propera temporada i, de l’altra, l’asturià va acabar fatal la seva etapa al Madrid, d’on va sortir el 1996 per recalar al Camp Nou. “No em reconec quan em veig als cromos amb la samarreta del Madrid”, va arribar a dir Luis Enrique quan militava al Barcelona (2 lligues, 8 temporades, 73 gols i 207 partits de Lliga) i on va arribar a ser capità. El tècnic, que fa 44 anys dijous, no està sol a Vigo. L’acompanyen Unzue, Rafinha, Nolito i Fontàs. Els gallecs han perdut sis partits a casa però ara encadenen tres victòries consecutiv­es.

Si Lucho i Juan Carlos van ser agents dobles, l’alemany Bernd Schuster els supera, ja que va fitxar pels tres grans de la Lliga i en tots va aixecar títols. Va arribar a Barcelona el 1980 procedent del Colònia i es va estar vuit anys al Camp Nou –un lesionat– i es va proclamar campió d’una Lliga (1984-1985) i tres copes del Rei, però va perdre la final de la Copa d’Europa a Sevilla. Amb el Madrid va guanyar dues Lligues com a jugador (1988-1989 i 1989-1990) i una com a entrenador

DUES BONES RATXES Els val·lisoletans sumen 24 dels seus 35 punts a Zorrilla i els de Vigo encadenen tres triomfs

AL MARTÍNEZ VALERO El Barça ha de guanyar un Elx que no perd a casa des del 2013 i que només ha rebut 2 gols

(2007-2008), mentre que a l’Atlètic es va retirar després de tres temporades i dues copes. Seria difícil desxifrar les seves preferènci­es en el triple combat, però el seu Màlaga encara no està salvat abans de saltar al Calderón.

El Barça farà bé de mirar aquests partits de reüll i centrar-se en el partit del Martínez Valero contra l’Elx, que suma nou partits sense perdre a casa, des del 20 de desembre del 2013, en els quals els de Fran Escribá només han encaixat... dos gols! I aquí els barcelonis­tes no trobaran vells amics, ja que l’únic exblaugran­a de la plantilla il·licitana, el central Botía, està sancionat.

La setmana pot canviar el destí de la Lliga i d’això en sap molt el Barcelona des del gol d’Iniesta a Stamford Bridge que va portar l’equip, que estava eliminat, a la final de Roma al minut 89. Avui se’n compleixen cinc anys i el Barça espera un tomb idèntic. Per això cal continuar intentant-ho fins al final, cosa que es va trobar a faltar dissabte contra el Getafe.

 ??  ?? Iniesta. El manxec, a l’entrenamen­t d’ahir. Avui fa cinc anys del seu gol a Stamford Bridge
Iniesta. El manxec, a l’entrenamen­t d’ahir. Avui fa cinc anys del seu gol a Stamford Bridge
 ?? FC BARCELONA ??
FC BARCELONA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain