La Vanguardia (Català)

Zubizarret­a i Luis Enrique preparen el relleu a la banqueta del Barça

- BARCELONA Redacció

Andoni Zubizarret­a, director esportiu del Barça, es va reunir ahir amb l’actual entrenador del Celta i principal candidat a ocupar la banqueta blaugrana a partir de la temporada vinent, Luis Enrique. La trobada va tenir lloc al migdia al domicili que el tècnic asturià conserva a Gavà Mar i es va prolongar durant tres hores. No era el primer, però havia de ser un conclave confidenci­al en el marc de les gestions del club per emprendre una profunda reforma a l’equip, tot i que diferents mitjans de comunicaci­ó en van ser testimonis. Zubi hi va anar acompanyat dels seus col·la- boradors Narcís Julià i Albert Valentín, mentre que Robert Moreno, tercer entrenador del Celta, va secundar Luis Enrique. Sobre la taula, la planificac­ió de la temporada vinent i el catàleg de baixes i possibles fitxatges, que afectarà totes les línies. Des de la porteria fins a la davantera, el Barça farà un mínim de cinc incorporac­ions. D’altra banda, Luis Enrique planteja el desembarca­ment del nucli dur del seu equip, format per Juan Carlos Unzué (segon entrenador), Robert Moreno (tercer) i el preparador físic Rafel Pol.

Divendres passat, a la prèvia de l’Osasuna-Celta, el tècnic asturià es negava a reconèixer els con-

EL PROCÉS No va ser la primera trobada, ni serà l’última, entre emissaris del Barça i l’entrenador asturià EL TATA ES VA ACOMIADANT “Qui no està a l’altura no es mereix una segona oportunita­t”, va dir l’argentí dissabte

tactes amb el Barça. “Especulaci­ons de qualsevol club que tingui un entrenador amb contracte en vigor no deixen de ser especulaci­ons”, va dir, però dissabte no va tornar a Vigo des de Pamplona amb l’expedició del Celta, novè classifica­t després d’un començamen­t de Lliga preocupant.

Mitjans bascos afirmen que Ernesto Valverde també va ser sondejat quan Gerardo Martino va desistir de continuar al club, però va optar per mantenir el seu compromís amb l’Athletic. Martino no ha admès mai explícitam­ent la seva renúncia, encara que a còpia de missatges críptics tampoc ha explicitat la seva intenció de continuar al Barça. Dissabte, després de l’empat contra el Getafe, va proporcion­ar una pista que no admet segones interpreta­cions: “Qui no està a l’altura, no mereix una segona oportunita­t”. Luis Enrique, que ja va optar a la banqueta blaugrana quan Tito Vilanova va comunicar que no podia continuar-hi, és ara l’alternativ­a gairebé definitiva quan falta perfilar tots els detalls de l’acord.

El tècnic asturià coneix la casa i la seva filosofia futbolísti­ca, i això és el seu principal aval. Va figurar durant vuit temporades (1996-2004) com a jugador del primer equip i va debutar com a tècnic del Barça B el 2008 com a successor de Josep Guardiola. Va estar durant tres temporades en la direcció del filial. A la primera va conservar la categoria acabada d’aconseguir; a la segona va aconseguir l’ascens a Segona A després d’11 temporades d’absència, i a la tercera va signar un tercer lloc a la categoria de plata. L’èxit al Barça B li va valer una oferta del Roma, on va estar una sola temporada amb resultats mediocres. Després d’un any sabàtic es va incorporar al Celta, club al qual ha proporcion­at una folgada salvació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain