La Vanguardia (Català)

La LFP impartirà als clubs cursos contra el racisme

La patronal del futbol condemna els actes de discrimina­ció en l’esport

- BARCELONA Redacció

Després dels incidents racistes que han viscut els estadis espanyols en els últims dies, la Lliga de Futbol Profession­al (LFP) ha decidit prendre-hi cartes i obligarà els clubs a rebre cursos de formació per prevenir aquests actes.

Només una setmana després de l’episodi del plàtan llançat al blaugrana Dani Alves a Vila-real –que va desencaden­ar una campanya viral de repulsa imitant el seu gest de menjar-se la banana–, diumenge passat el senegalès Pape Diop, del Llevant, va rebre insults per part d’un sector de l’afició de l’Atlètic de Madrid.

Diop va demanar després del partit que s’acabi amb els crits racistes als estadis i va explicar la seva reacció quan alguns aficionats de l’Atlètic van imitar els sons d’un mico: “Vaig anar a llançar un córner i em van fer el crit del mico, i per treure-li ferro a l’assumpte vaig començar a ballar com un mico, però no vaig girar-me per insultar-los. És un tema que m’afecta molt, i això m’ho fan a molts camps. No sé si és racisme o és falta de respecte, però ha d’acabar que als jugadors negres els facin aquest so”, va dir.

Els insults a Diop van ser la gota que va fer vessar el vas i la LFP va emetre ahir un comunicat en el qual va condemnar “enèrgicame­nt qualsevol acte discrimina­tori, violent, racista o xenòfob” i va anunciar que impartirà cursos de formació d’obligat compliment per a tots els seus clubs per prevenir aquest tipus de successos.

La patronal dels clubs espanyols va assegurar que “perseguirà qualsevol comportame­nt d’aquest tipus” i va recordar també que fa temps que proposa a la Comissió Antiviolèn­cia sancions per infraccion­s greus o molt greus de la llei del 2007 contra la Violència, la Xenofòbia, el Racisme i la Intolerànc­ia en l’Esport.

 ?? KAI FORSTERLIN­G / EFE ?? El senegalès Pape Diop al partit on va rebre insults
KAI FORSTERLIN­G / EFE El senegalès Pape Diop al partit on va rebre insults

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain