La Vanguardia (Català)

El jutge Silva aconseguei­x desfer el tribunal que el jutjava per haver empresonat Blesa

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

El jutge Elpidio Silva ha aconseguit desfer el tribunal que havia començat a jutjar-lo per haver empresonat, presumptam­ent sense base legal, l’expresiden­t de Caja Madrid, Miguel Blesa. La descomposi­ció de la sala que l’estava jutjant obeeix que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va acceptar ahir la recusació d’una de les components de l’esmentada instància, la magistrada María Tardón, perquè en el passat havia format part de l’assemblea de l’entitat d’estalvi Caja Madrid. Però una vegada conegu- da aquesta notícia, el mateix president del tribunal que jutjava Silva, el magistrat Arturo Beltrán, va expressar la seva voluntat d’abstenir-se i apartar-se del cas, malgrat que el TSJM havia rebutjat la seva recusació, també plantejada per la defensa de l’acusat.

El Tribunal Superior madrileny considera que no hi ha raons per qüestionar la imparciali­tat de la jutgessa Tardón, però accedeix a apartar-la del cas per no donar peu a sospites, que en tot cas serien infonament­ades, ja que segons ells no tindria cap interès en la causa. La mateixa magistrada ja va manifestar que la pertinença a l’esmentada assemblea de Caja Madrid va ser molt anterior als fets pels quals es jutja Silva, i va rebutjar abstenir-se. Però el TSJM estima que la circumstàn­cia que fos consellera “no esvaeix completame­nt l’empremta deixada” per aquella “relació inicial”, cosa que “genera l’aparença o sospita de pèrdua d’imparciali­tat”, amb la “consegüent minva de confiança i deterioram­ent de la imatge pública de la justícia”.

Beltrán, per la seva part, va al·legar ahir per abstenir-se que segurament el judici s’haurà de celebrar de nou, i que si ell continua podria pensar-se que ja ha format criteri sobre el cas. En conclusió, es busca un nou tribunal per a Silva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain