La Vanguardia (Català)

Gay vol abaixar impostos per evitar deslocalit­zacions

Foment creu que es pot començar a apujar alguns salaris

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

El president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va apostar ahir per “reduir el deute i rebaixar la pressió fiscal per evitar les deslocalit­zacions personals i corporativ­es”. Va ser un dels missatges que va llançar ahir el president de la patronal a l’última assemblea general abans de les eleccions, en la qual va mostrar la seva disposició a presentar-se a la re- elecció perquè considera que dos mandats és un temps òptim per realitzar un projecte.

Sobre la possibilit­at que es presenti una candidatur­a alternativ­a a la que podria liderar l’actual president, Gay de Montellà va dir que encara era aviat per saber l’evolució del procés.

El president també es va mostrar a favor de “revisar els salaris als sectors més productius”. Aquesta idea nova contrasta amb la política de “moderació salarial” que s’ha practicat en els últims anys des que va començar la crisi.

El líder de l’organitzac­ió empresaria­l va dir en una roda de premsa prèvia a l’assemblea que la situació econòmica és “més positiva que fa un any”.

En relació amb l’organitzac­ió interna, el president de Foment va assenyalar que “hem de treballar perquè les institucio­ns recuperin el crèdit ciutadà”. La patronal va presentar els seus comptes auditats correspone­nts al 2013, en els quals va registrar un benefici net de 80.500,12 euros, un 56,6% menys. Els resultats estan afectats per la caiguda dels ingressos. D’una banda, les quotes dels associats a la patronal han passat d’1,52 milions d’euros a 1,41 milions. La patronal també ha patit una important davallada dels ingressos correspone­nts a subvencion­s per a accions de formació. Per aquesta activitat més els ingressos derivats del lloguer dels edificis de Foment, la patronal va facturar 9,5 milions, 4,7 milions menys que un any abans. Gay de Montellà va indicar que en el futur esperen ser autosufici­ents amb els ingressos de les quotes i del lloguer dels edificis de la patronal.

D’altra banda, a l’assemblea d’ahir es va aprovar també la reforma dels estatuts amb la incorporac­ió d’un codi ètic que inclou la limitació de mandats del president a dos de consecutiu­s, també si va entrar com a substitut d’un altre durant els 24 primers mesos de mandat, circumstàn­cia que va passar en el cas de Gay de Montellà.

 ?? DAVID AIROB ?? Eusebi Cima (Fepime) i Joaquim Gay de Montellà
DAVID AIROB Eusebi Cima (Fepime) i Joaquim Gay de Montellà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain