La Vanguardia (Català)

Amazon i Twitter s’uneixen per vendre productes en línia

- SERGIO HEREDIA Barcelona

El procés d’interacció entre xarxes socials va registrar un canvi de dinàmica ahir, tan aviat com es va saber que Amazon i Twitter han tancat un acord per vincular els seus serveis: molt aviat, els usuaris d’Amazon podran comprar productes directamen­t a través d’un missatge de 140 caràcters, tots els que caben en un tuit.

És una notícia de pes, particular­ment perquè trenca una tradició –fins ara, Amazon s’havia negat a compartir les dades dels seus clients amb altres companyies–, però també perquè vincula dos gegants tecnològic­s, dues de les grans figures del Nasdaq.

I aquesta fusió –sempre en teoria– se suposa que beneficiar­à totes dues companyies: a través del hashtag #amazoncart (per als clients dels Estats Units) o #amazonbask­et (Regne Unit), el tuitaire podrà anar afegint productes d’Amazon al seu cistell de compra. Els analistes interprete­n que Twitter recollirà una comissió per cadascuna de les vendes (a part que veurà com els seus ingressos publicitar­is es multiplica­ran), i Amazon, líder mundial de la venda en línia, observarà com els seus volums de negoci creixeran encara més.

“No caldrà baixar-se més apps, escriure contraseny­es o recordar objectes que un va veure a Twitter. Qualsevol els podrà incorporar al seu cistell directamen­t”, explicitav­a ahir un comunicat d’Amazon, el mateix que publicava la notícia.

La conclusió és que la situa-

La notícia trenca una norma: fins ara, Amazon s’havia negat a compartir clients

ció convertirà Twitter en una finestra per a Amazon, un fet excepciona­l perquè Jeff Bezos –alma màter d’Amazon– s’ha resistit sempre a compartir els seus clients amb altres companyies.

El cert és que la història és trencadora. Cada hora que passa, a Facebook, Twitter, Pinterest o Instagram es comerciali­tzen milions de productes (sovint amb la recomanaci­ó d’un amic o d’un familiar). Tot i això, les xarxes socials amb prou feines han aprofitat les possibilit­ats que en l’actualitat ja està brindant l’e-comerç.

 ?? PATRICK FALLON / BLOOMBERG ?? Jeff Bezos
PATRICK FALLON / BLOOMBERG Jeff Bezos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain