La Vanguardia (Català)

El glamur se cita a Nova York.

La gala de la moda del museu novaiorquè­s reuneix celebritat­s en honor del dissenyado­r Charles James i d’Anna Wintour, editora de ‘Vogue’

- FRANCESC PEIRÓN

La gala de la moda al Metropolit­an Museum (Met) va aplegar ahir les cares més notables del cinema, el disseny, la música, l’esport i la política. A la foto, els actors Sean Penn i Charlize Theron

Lupita no podia faltar. No hi ha festa que es preï –i la gala de la moda al Metropolit­an Museum (Met) de Nova York és de les sonades– si no hi és l’actriu icona. Si Anna Wintour, l’editora de Vogue, és la cap, Lupita Nyong’o s’assembla a l’anunci de la gasosa: “Si no hi ha Lupita, me’n vaig”.

Aquest dilluns (matinada peninsular d’ahir), l’argument de l’esdevenime­nt al Met –un altre de l’estil “Hollywood a la Costa Est”– va resultar més apropiat per als assistents –rics i acomodats del disseny, la música, el cinema, la literatura, l’esport o la política– que el de fa un any.

Llavors es va dedicar al punk, forjat als carrers, en la misèria i el no future. En aquella ocasió, molts dels que havien fugit per por o classisme d’aquest moviment quan estava vigent es van engiponar claus i imperdible­s per mirar de fer el fet.

Però el leitmotiv d’aquest any va estar més en consonànci­a amb la seva idiosincrà­sia. Es van trobar més a gust amb la premissa de portar “corbata blanca i decoracion­s”. Hi va haver vestits llargs, cues exagerades, faldilles amb tall a l’Estopa, fracs o mitjons de seda.

Perquè la festa es va organitzar per retre homenatge al dissenyado­r de l’elegància, Charles James –se li dedica l’exposició que serveix d’excusa per a aquest esdevenime­nt– i a la glòria de la influent Anna Wintour.

L’Institut de la Indumentàr­ia, vinculat al Met, porta ara el seu nom després d’haver promogut una reforma que ha costat 40 milions de dòlars. Una bona part els ha recaptat ella. L’obertura de la mostra i l’oficialitz­ació del canvi de nom es va produir al matí. Michelle Obama va viatjar per realçar el moment dedicat a la senyora Wintour. Ho va dir sense embuts. “Sé que l’Anna odia ser el centre d’atenció. Però la veritat és que sóc aquí per ella, per l’admiració i el respecte que sento per aquesta dona que amb orgull anomeno la meva amiga”. Així ho va dir Michelle amb referència a una de les grans contribuen­ts a les campanyes del seu marit. “Dues primeres dames juntes en una sala”, va afirmar Marc Jacobs.

Michelle va tornar a Washington abans que, cap al tard, es desenrotll­és la catifa vermella a l’escalinata del Met. La presumpta elegància del codi de vestuari no va acabar de funcionar, segons els comentaris d’alguns experts. “El codi ha portat a una catàstrofe massiva”, va sentenciar ahir Anahita Moussavian a les pàgines de The New York Post.

Lupita, l’omnipresen­t Lupita, es va convertir en una de les cas

tigades a les cròniques. El seu primer fashion error?, es van preguntar. En un web del ram de la moda es va dir que l’actriu “ha perdut la puntuació perfecta que havia aconseguit”.

 ?? KEVIN MAZUR / WIREIMAGE ??
KEVIN MAZUR / WIREIMAGE
 ?? LARRY BUSACCA / AFP ?? Johnny Deep i Amber Heard. De Ralph Lauren i Giambattis­ta Valli
LARRY BUSACCA / AFP Johnny Deep i Amber Heard. De Ralph Lauren i Giambattis­ta Valli
 ?? TIMOTHY A. CLARY / AFP ?? Charlize Theron i Sean Penn. La parella de moda de Hollywood va atreure totes les mirades; ella duia un Dior
TIMOTHY A. CLARY / AFP Charlize Theron i Sean Penn. La parella de moda de Hollywood va atreure totes les mirades; ella duia un Dior
 ?? KEVIN MAZUR / GETTY IMAGES ?? Lupita Nyong’o. L’actriu de moda, amb un Prada customitza­t
KEVIN MAZUR / GETTY IMAGES Lupita Nyong’o. L’actriu de moda, amb un Prada customitza­t
 ?? KARWAI TANG / GETTY IMAGES ?? Gisele Bündchen. La model brasilera anava de Balenciaga
KARWAI TANG / GETTY IMAGES Gisele Bündchen. La model brasilera anava de Balenciaga
 ??  ??
 ?? TIMOTHY A. CLARY / AFP ?? Anna Wintour. La directora de Vogue, amb vestit de Chanel
TIMOTHY A. CLARY / AFP Anna Wintour. La directora de Vogue, amb vestit de Chanel
 ?? JAMIE MCCARTHY / GETTY IMAGES ?? Taylor Swift. La cantant va lluir un Óscar de la Renta
JAMIE MCCARTHY / GETTY IMAGES Taylor Swift. La cantant va lluir un Óscar de la Renta
 ?? KEVIN MAZUR / GETTY IMAGES ?? Sarah Jessica Parker. L’actriu, d’Óscar de la Renta
KEVIN MAZUR / GETTY IMAGES Sarah Jessica Parker. L’actriu, d’Óscar de la Renta
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain