La Vanguardia (Català)

Nou atac amb ganivet en una estació xinesa

- ISIDRE AMBRÓS Pequín. Correspons­al

La violència va tornar a sacsejar ahir la Xina, ahir. Sis persones van resultar ferides en un atac amb ganivet comès per un assaltant a la principal estació de tren de Canton, al sud del país. Es tracta del tercer incident d’aquesta mena que té lloc en una terminal ferroviàri­a en només dos mesos.

L’atac es va produir entorn de les 11.30 del matí a l’exterior de l’estació de tren de Canton. Segons la policia, a aquella hora un home armat amb un ganivet de grans dimensions va començar a atacar els passatgers que sortien de la terminal, després de sortir d’un tren que cobria el trajecte entre les ciutats de Kunming i Canton.

Les forces de seguretat van intervenir ràpidament i van disparar contra l’agressor, que va resultar ferit i va ser traslladat, amb les seves víctimes, a l’hospital més proper. Segons l’agència Xin- hua, la vida de cap d’ells no corre perill. Aquest incident és el tercer d’aquesta mena que té lloc en tot just dos mesos.

Fa cinc dies es va produir un succés semblant a Urumchi, la capital de la convulsa regió nord-occidental de Xinjiang, habitada per l’ètnia uigur, de religió musulmana. Tres persones van morir i 79 més van resultar ferides en un atac semblant, amb armes blanques i explosius, a l’estació de tren central d’aquella ciutat. Un atemptat que va tenir lloc el mateix dia que el president del país, Xi Jinping, concloïa una visita de quatre dies a la regió de Xinjiang.

L’1 de març, 29 persones van morir i 143 van resultar ferides en un altre atac massiu amb ganivets i matxets a l’estació de tren de la ciutat de Kunming, capital de la província meridional de Yunnan.

El Govern xinès ha atribuït aquests dos últims atemptats a grups terroriste­s lligats a moviments extremiste­s religiosos de Xinjiang. Tot i això, va evitar vincular l’esdevenime­nt d’ahir amb els anteriors. La portaveu d’Afers Exteriors, Hua Chun-ying, no va voler relacionar-los i es va limitar a assenyalar que la policia estava investigan­t les causes d’aquest succés.

Un assaltant fereix sis passatgers a l’estació central de tren de Canton, al sud del país

No obstant això, Hua va dir en roda de premsa que “els responsabl­es d’aquest atac violent seran portats davant la justícia” i que “el Govern actuarà amb fermesa per protegir les vides dels ciutadans xinesos i salvaguard­ar l’estabilita­t social a la Xina”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain