La Vanguardia (Català)

PP i PSOE frenen la caiguda i UPyD i IU s’estanquen abans de les europees

- C. DEL RIEGO

El PP i el PSOE han frenat la caiguda en intenció de vot i si avui hi hagués eleccions les guanyaria el PP amb un avantatge de gairebé sis punts respecte al PSOE. El baròmetre del CIS correspone­nt al mes d’abril, que es fa públic en vigílies de l’inici de la campanya per a les eleccions europees, dibuixa un panorama en què populars i socialiste­s cauen unes dècimes, dos el primer i quatre el segon, respecte al baròmetre anterior sobre intenció de vot, el de gener. Però és que en aquell, i respecte al d’octubre, els populars perdien dos punts.

Així, si se celebressi­n avui eleccions, les tornaria a guanyar el PP amb una distància sobre el PSOE de 5,7 punts, ja que obtindria un 31,9 per cent dels vots, tretze punts menys que en les eleccions del 2011, mentre que el PSOE es quedaria en un 26,2, dos punts i mig menys que els que va obtenir en les eleccions generals, la xifra de suport més baixa recollida pel PSOE en unes eleccions.

Però el baròmetre del CIS reflecteix també que els dos partits que pugen en les enquestes, IU i UPyD, frenen l’avanç respecte a baròmetres anteriors, i obtindrien un resultat d’un 10,9 i un 8,9 respectiva­ment, unes dècimes per sota del que obtenien al gener, mentre que en les generals de fa dos anys i mig van assolir uns resultats d’un 6,92 i un 4,7.

El baròmetre del CIS recull també la valoració que fan els ciutadans sobre les institucio­ns, en la qual només aproven la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l’exèrcit, seguits dels mitjans de comunicaci­ó, que es queden una mica per sota del cinc. Les institucio­ns més mal valorades són els partits polítics i el Govern central, mentre que la monarquia obté el tercer suspens en les enquestes trimestral­s del CIS i es queda amb un 3,72 sobre 10.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain