La Vanguardia (Català)

Twitter emetrà alertes amb la Policia Nacional

- FRANCESC BRACERO Barcelona

En cas de catàstrofe, emergèncie­s o desastre, és fonamental rebre la informació adequada a temps. Amb aquest objectiu, Twitter va llançar ahir el seu servei d’alertes a Espanya en coordinaci­ó amb la Policia Nacional, que en l’actualitat té el compte policial més seguit del món, amb 850.000 persones inscrites.

Inspirat per les necessitat­s de comunicaci­ó entre les autoritats i els ciutadans en successos com ara l’huracà Sandy, el tsunami del Japó o l’atemptat de Boston, el servei d’alertes pot proporcion­ar informació d’utilitat a la població afectada.

Per rebre les alertes de la Policia Nacional cal subscriure’s a aquest servei dins del compte de Twitter de la policia. Quan el compte @policia emeti una alerta, els qui estiguin ins- crits rebran al seu telèfon una notificaci­ó per SMS, que de moment només funciona amb Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.

A més, els que fan servir Twitter a través del mòbil rebran l’avís des de l’aplicació d’aquesta xarxa social. L’alerta apareixerà com un tuit destacat, senyalitza­t amb una campana de color taronja i l’etiqueta #alert.

Aquest servei d’alertes de Twitter s’ha utilitzat als Estats Units i altres països amb motiu de catàstrofe­s i ha servit per advertir la població sobre evacuacion­s o la localitzac­ió de refugis davant l’arribada de fenòmens naturals de caràcter perillós. Les alertes les ofereixen autoritats oficials i cossos de policia de qualsevol àmbit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain