La Vanguardia (Català)

Vives destitueix Albert Vilalta, el segon gerent d’Urbanisme del mandat

- S.A. / J.V.A.

Antoni Vives, el responsabl­e de l’àrea d’Hàbitat Urbà i tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, va reunir ahir al matí a primeríssi­ma hora el comitè de direcció del seu departamen­t i va anunciar el cessament del seu gerent, Albert Vilalta. Al seu lloc, Vives ha designat Albert Civit, que fins ara ocupava la gerència adjunta d’Urbanisme.

El cessament de Vilalta –un enginyer amb una llarga trajectòri­a profession­al vinculada a Barcelona i a l’Ajuntament– és el segon relleu en el mateix càrrec des que Antoni Vives va assumir el departamen­t d’Hàbitat Urbà, després de les eleccions municipals del 2011. Anteriorme­nt, aquest càrrec l’havia ocupat Vicente Guallart, fins avui arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona.

Precisamen­t el nomenament de Vilalta, que es va produir l’octubre del 2012, tenia l’objectiu de donar més lògica organitzat­iva a l’equip de Vives per fer front al final de mandat. Ara com ara el departamen­t d’Antoni Vives gestiona les grans obres i alguns afers rellevants de la ciutat, i Vilalta havia de portar-ne el timó mentre que Guallart, en paraules d’Antoni Vives mateix, havia “de fer de Guallart”, exercir de pensador.

El relleu de Vilalta, en ple desenvolup­ament de les principals obres del mandat i quan queda poc més d’un any per a les eleccions, evidencia que el desacord entre ell i Vives devia haver arribat a un grau insostenib­le.

Vives ha ofert sortides profession­als a Albert Vilalta, en qualsevol cas lluny del nucli dur de la gestió del seu departamen­t. Vilalta, que va ser director de Tabasa quan encara era una empresa pública, podria tornar al sector privat.

 ?? ARXIU ?? Albert Vilalta
ARXIU Albert Vilalta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain