La Vanguardia (Català)

Lloret de Mar desmunta els tòpics crítics

- B. JULBE

Turisme de borratxera, sexe fàcil, alcohol barat, festa, aldarulls... Són molts els tòpics que recauen sobre Lloret de Mar. Per refutar-los, l’Ajuntament ha començat una original campanya turística basada en protagonis­tes reals.

Es tracta d’en Xavi, la Cristina i l’Olga; tres usuaris que van escriure un comentari negatiu a través del portal Tripadviso­r o Twitter. El Consistori els va escollir després de dur a terme un estudi a les xarxes socials; després, els va localitzar i els va convidar a gaudir d’un dia d’experiènci­es adaptades als seus interessos per demostrar que Lloret té molt més a oferir que el que havien escrit.

“Jo t’aconsellar­ia que amb un nen de 8 anys t’oblidessis de Lloret”, va escriure en Xavi. “A menys d’un pam de cada costat de la meva gandula, crits, música forta i veus en tota classe de llengües”, va dir la Cristina. “Jo no m’imagino fent esports de muntanya a Lloret”, va tuitejar l’Olga.

El resultat de la campanya és, gràficamen­t, una imatge de l’usuari, on figura la frase crítica i a sota una altra de la mateixa persona que reflecteix el canvi d’opinió. Està enfocada al turista de proximitat, principalm­ent de Barcelona i la seva àrea metropolit­ana. Des de dilluns passat, és visible en autobusos i les línies 1 i 4 del metro. A partir de divendres, es divulgarà a través de la premsa escrita, en línia i en television­s d’àmbit català. Les imatges dels espots s’han extret de tres vídeos gravats als usuaris durant la seva estada, els quals es poden visualitza­r al web Viu.lloretdema­r.org.

L’eslògan de la campanya diu: “Vine. Viu-lo. Comparteix Lloret” i vol destacar la importànci­a de visitar personalme­nt la localitat costanera per comprovar el que hi ha, gaudir de l’experiènci­a i finalment compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #viulloret.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain