La Vanguardia (Català)

TVE descarrega en les privades l’avançament del ‘prime time’

El president de RTVE es mostra disposat a tractar en les seves sèries el problema dels horaris

- ALICIA RODRÍGUEZ DE PAZ Madrid

La lluita per la racionalit­zació dels horaris no s’atura. Se succeeixen les reunions amb les cadenes de televisió, encara que de moment sense grans avenços. Després de la trobada de la ministra de Sanitat i Afers Socials, Ana Mato, amb els canals privats, dilluns va ser el torn del president de la comissió nacional per a la Racionalit­zació dels Horaris Espanyols, Ignacio Buqueras, amb el màxim responsabl­e de RTVE, Leopoldo González Echenique. Igual com la ministra amb les privades, Buqueras buscava arrencar un compromís de la televisió pública per avançar l’horari estel·lar –popularmen­t conegut com a prime time–, de manera que s’acabi a les 23 hores. Tot i això, el president de l’organisme públic va rebutjar la proposta, al·legant que ha de ser una decisió que prenguin en conjunt tots els operadors de televisió.

Els defensors de la racionalit­zació dels horaris consideren que la televisió pública estatal hauria de “donar exemple” i marcar el camí a la resta de les cadenes. A finals de febrer, González Echenique va defensar al Congrés dels Diputats que La 1 és el canal generalist­a que finalitza més aviat el seu prime time, abans de mitjanit, davant d’Antena 3 (que, de mitjana, ho fa 27 minuts després) i Telecinco (una hora més tard). El president de RTVE va assegurar que tenen el “ferm compromís” de no superar el límit de la mitjanit.

Segons la comissió per a la Racionalit­zació dels Horaris, Gon- zález Echenique sí que es va mostrar disposat a acceptar altres propostes que van fer-li, com incloure les seves reivindica­cions en les trames de la ficció produïda per la televisió pública. Així, hi hauria “algun personatge” que defensés el compliment dels horaris. Buqueras i Echenique també van parlar de la necessitat que els informatiu­s de RTVE facin més atenció a aquest problema que, entre altres qüestions, afecta la conciliaci­ó de la vida personal, familiar i laboral, frena la productivi­tat i deteriora la qualitat de vida dels ciutadans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain