La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 8635

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Malmet el físic d’un jugador rival. Es doblegava el braç tot baixant del Rolls Royce. 2 Oloro sense oxigen. Arma de foc que ressona en moltes festes catalanes. Al final, és daurat tot i que no doni res. 3 Els dolents de tots els contes infantils. Arreu de pescar que consisteix en una perxa llarga que té en un extrem quatre hams grossos lligats amb una corda. Res no és. 4 La més vibrant de l’alfabet. Divideixis un terreny en petites superfície­s sembrades. Comportame­nt franc encara que no vingui de bona família. Relatiu als que estan destinats a la glòria. Plantes bulboses pròpies de Sud-Àfrica. Societat Limitada Unipersona­l.

6 Principi enològic. Assenyalar torn per fer alguna cosa. El mallorquí.

7 Ajunteu imatges amb una fe monoteïsta. Ocells que capgiren la memòria dels Cobis olímpics. 8 Repetir. La dels canadencs és roja. 9 Sentència, proverbi. En un cert sentit, el principi vital de l’existència. Marejat.

10 L’adverbi que tot ho pretén accelerar. Que condueix l’aire. No la sé pas, la de la Sexta. 11 Al bell mig del mur. Proveint d’agafadors. Sigles que ani- vellen tots els estàndards europeus. La més vibrant de l’alfabet. 12 Ascendeix en la seva cotització. Ratllareu la roba. Així comencen tots els odis.

13 Zebú degollat. Es dirigeixen. Golut, i potser per això una mica enganxifós. 14 Compost que conté el grup CN, però no pas CNN. Socarraves.

VERTICALS 1 Brutes i lletges. S’acoten. 2 Territori extens cobert de dunes organitzad­es d’una manera més o menys regular. Inaudita. Principi d’ubiqüitat. 3 Doble revolt perillós. Rebel·lió a l’Arrabassad­a. Subvenció.

4 Repeteixi. Institució tan antiga que potser ara es mor per falta de recursos. La més vibrant de l’alfabet.

5 Navego d’una manera determinad­a. Les línies més ràpides. Sis de bàquics. 6 Sodi social. Bàltic de Vílnus. La ciutat vella. 7 Acota el cap. Plovisqueg­in. 8 Dels óssos. Petita úlcera que es forma en la mucosa de la boca i, més rarament, en les mucoses genital i conjuntiva­l. Sofre.

9 Lluís Comes Polanco. Un ucàs ho és. Perla que no es posarà mai Penélope Cruz. 10 Al bell mig del cul. Tenyeix la roba per avivar-ne els colors abans d’entrar a l’aparcament. Barra petita de metall fos no treballat, sobretot si és d’un metall preciós.

11 Intento fer gol. Faig com el temps quan fa caure rosada. Transpires.

12 Musulmans de primera instància. Caixa petita que últimament està tenint molta ressonànci­a. La lletra grega que conclou. 13 Funciona. Tallat a rodanxes ben fines. Hores sense cap ni peus. 14 Magnetitze­s. T’hi entretens.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain