La Vanguardia (Català)

La clau és entendre Messi

- Dagoberto Escorcia

Klopp va dir un dia que si tornés a néixer després de veure jugar el Barça de Guardiola es faria tennista. No li agrada l’estil, no li agrada la possessió i ell és un entrenador que ha conduït el Borussia de Dortmund a l’elit de la Bundesliga i d’Europa amb un joc que no entén d’acariciar la pilota més vegades que el rival. Després, Klopp es va descartar solet per al Barça, perquè a l’estil no hi renuncia cap blaugrana. O sigui que no és l’home elegit encara que hagi sortit als watsaps infames que han circulat els últims dies.

Ernesto Valverde sempre ha estat a la llista de futuribles entrenador­s del Barça perquè té una vena cruyffista, però té contracte amb l’Athletic Club de Bilbao i això pesa molt en un home de paraula. Si el Barça el vol, que parli amb l’Athletic.

Luis Enrique era l’entrenador elegit per Andoni Zubizarret­a i Sandro Rosell abans que el Tata Martino, però com que havia firmat pel Celta, el llavors president del Barça va dir que no es podia pecar de superb i prendre’l al club de Vigo per uns quants milions. Luis té uns quants avantatges sobre la resta de candidats: li agrada a Zubi, totes les coses dolentes del postguardi­olisme se les ha empassades senceres el Tata Martino, i l’única incògnita és si s’avindrà amb la joia de la corona, Leo Messi. De la seva capacitat per entendre el deu i la resta de figures en dependria el seu èxit.

Però això sí: si volem un alemany, el millor seria fer una oferta a Jupp Heynckes. Té personalit­at, coneix el futbol espanyol i segur que li agradaria dirigir el Barça.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain