La Vanguardia (Català)

El trànsit de les autopistes d’Abertis torna a créixer

- BARCELONA Redacció

El trànsit a les autopistes del grup Abertis en els quatre primers mesos de l’any va registrar creixement positiu per primera vegada des del 2006, un 3,8% més. La millora es va basar fonamental­ment en l’evolució positiva del trànsit a les autopistes espanyoles, que va augmentar un 2,7%. El període és comparable amb el de l’any passat perquè inclou Setmana Santa, el període en què es registra més moviment de cotxes.

Les xifres s’han conegut el dia que la companyia que dirigeix Francisco Reynés ha fet públics els comptes del primer trimestre, en el qual va guanyar 125 milions d’euros, un 11,6% menys. Si no es tenen en compte els extraordin­aris i s’analitzen els beneficis en termes comparable­s, Abertis assegura que el creixement dels beneficis respecte al 2013 va ser d’un 5,6%. En els tres primers mesos de l’any, els ingressos han augmentat un 3,9%, fins als 1.095 milions.

A la conferènci­a amb analistes celebrada ahir, el director financer del grup, José Aljaro, va assegurar que estan interessat­s en el procés de privatitza­ció de part de les 10.000 torres de telecomuni­cacions de Telecom Italia i Wind a Itàlia. La companyia d’infraestru­ctures també està negociant la compra d’un paquet majoritari del grup de satèl·lits israelià Spacecom. I pel que fa a les autopistes, Abertis continuarà analitzant noves oportunita­ts d’aconseguir concession­s a Austràlia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain