La Vanguardia (Català)

Rubiralta compra per 12,5 milions el local de Ferrari al passeig de Gràcia

El venedor és una societat de 19 exsocis de la desaparegu­da Arthur Andersen

- LALO AGUSTINA Barcelona

La família Rubiralta Giralt (propietàri­a del grup de material de diagnòstic Werfen) ha arribat a un acord per comprar el local de Ferrari en el número 44 del passeig de Gràcia de Barcelona, a la cantonada amb Consell de Cent, per 12,5 milions d’euros. Es tracta d’un local de 445 m2 construïts entre soterrani, planta baixa i entresolat al cor comercial de la ciutat. L’operació és una mostra més de la fam inversora per Barcelona i el seu sector immobiliar­i.

L’inquilí –un franquicia­t que va obrir la botiga de productes de marxandatg­e de Ferrari fa tres anys– té un contracte de llarga durada i paga uns 650.000 euros a l’any de lloguer, segons diverses fonts. La rendibilit­at de l’operació per a l’inversor és del 5,2%, en línia amb el preu del mercat. “Això és el rellevant i no tant el fet que es paguin 12,5 milions pel local o uns 28.000 euros per metre quadrat”, comenten fonts immobiliàr­ies. Altres fonts la veuen una mica cara: “Tenint en compte que el local dóna a Consell de Cent, una rendibilit­at del 5% és una mica baixa per l’inversor”.

L’operació només està pendent de formalitza­r davant el notari, el que succeirà en els propers dies. El venedor és un grup de 19 antics profession­als de l’extinta Arthur Andersen que va comprar l’establimen­t el 1997 a través de la societat Diagonal Numancia –en la confluènci­a de la qual hi havia la firma–per una quantitat pròxima als 3 milions d’euros. En aquell moment van firmar un lísing amb el banc ING Espanya per 2,13 milions.

Aquests profession­als van realitzar algunes inversions junts a finals dels noranta. Uns anys després, el 2002, Arthur Andersen se’n va anar en orri arran de l’escàndol comptable d’Enron als Estats Units i la firma va desaparèix­er. Gairebé 17 anys després, els antics arturos –com es coneixia els auditors i consultors de la firma– han comprovat l’enorme interès del mercat per trobar locals amb una bona rendibilit­at i han vist oportú passar per caixa.

En la societat Diagonal Numancia figuren Carlos Gonzá- lez (exdirector d’Arthur Andersen i Deloitte); Pedro Pablo Rodés (actual director de KPMG Abogados a Catalunya); Jaume Buxó (que ocupa el mateix càrrec a Deloitte); Josep Vicens i Manel Ros (consellers d’Andbank); Manel Brufau (Indra); els advocats Fernando Casanueva i Ramon Girbau (tots dos del bufet Garrigues) i Miguel Gordillo (Ollers Advocats); i els consultors Manuel Alías (PwC), Juan Ramírez Agüero

Tot i que el preu pugui semblar alt, la rendibilit­at és del 5,2%, en línia amb el mercat

(Item Agency), Francisco López Martínez (FraLucca), Manel Terme Martínez (TM Advisory) i Koro Usarraga (Find a Way). Completen el club d’inversors Jesús Tejel Gimeno, Julio Haefner, Miguel Pérez Carnicero, Alejandro Miquel Carrasco i Francisco Morera Casamitjan­a. Quant al comprador, la família Rubiralta, té moltes inversions immobiliàr­ies a Barcelona, en edifics a l’Eixample i al Districte 38 de la Zona Franca, entre d’altres.

 ?? DAVID AIROB ?? Botiga de Ferrari al passeig de Gràcia amb Consell de Cent
DAVID AIROB Botiga de Ferrari al passeig de Gràcia amb Consell de Cent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain