La Vanguardia (Català)

El bisbat de Terrassa informa els Mossos sobre l’atac a Navarro

La catedral dóna la llista de les famílies que van assistir a la comunió

- PALOMA ARENÓS Terrassa

El bisbat de Terrassa ha lliurat als Mossos d’Esquadra la llista de les 25 famílies que assistien a la comunió dels seus fills a la catedral del Sant Esperit de Terrassa el 27 d’abril, el dia que una dona va clavar un cop de puny al primer secretari del PSC, Pere Navarro, abans d’entrar a la cerimònia. Fonts properes a la investigac­ió van explicar ahir que els agents disposaven d’una ordre judicial i que el bisbat ha ofert “total col·laboració” per facilitar el nom dels assistents a aquella cerimònia.

Segons aquestes fonts, està sent “una investigac­ió complicada”, ja que la principal dificultat és “l’escàs interès de Pere Navarro i el seu entorn” a aportar informació, atès que només han donat una descripció genèrica i poc precisa de la presumpta agressora. En canvi, fins a cinc assistents a la comunió van explicar a La Vanguardia que es tractava d’una dona “d’uns 50 anys, alta, morena, molt enjoiada i de complexió forta” i que abans de pegar a l’exalcade de Terrassa li va dir “ja saps per què ho faig” i després el va insultar dient-li “fill de puta”. Tots coincideix­en que els fets van passar en pocs minuts, a l’entrada de la catedral, mentre molts assistents a la comunió ja havien entrat i no van veure res.

Segons els mateixos testimonis –que han declinat donar el seu nom–, la dona “no se’n va anar de la catedral, com va dir Navarro, sinó que es va asseure a pocs metres d’ell i la seva dona i va seguir la cerimònia pràcticame­nt una hora”. Segons aquests assistents, Pere Navarro va explicar al rector que li acabaven de pegar i el capellà li va dir si feia falta parar la cerimònia, i el líder socialista va respondre que no calia. A més, l’exalcalde de Terrassa no es va adreçar “en cap moment” a la seva agressora ni va parlar amb ella del que havia passat, segons destaca un dels testimonis.

El líder del socialisme català va explicar als mitjans que aquesta agressió era fruit del “clima de crispació i tensió” política actual a Catalunya. L’endemà, Navarro va presentar una denúncia a l’oficina dels Mossos, tal com li va re- comanar el conseller d’Interior, Ramon Espadaler. Fonts de l’entorn del líder socialista asseguren que la policia catalana no s’ha posat en contacte amb Navarro des que el 28 d’abril va presentar la denúncia.

Durant els dies següents a la comunió multitudin­ària, el rector de la catedral de Terrassa es va negar a donar la llista d’assistents a la policia a causa de les negatives i pors dels familiars a veure’s implicats en el cas perquè hi havia menors. Però ahir no va tenir més remei que cedir quan va rebre l’ordre judicial.

Paral·lelament, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC), va demanar ahir a l’equip de govern que es prenguin més mesures per reforçar la seguretat de l’accés a l’edifici consistori­al per evitar més incidents com la crema de la bandera espanyola del balcó el 30 d’abril passat. S’ha reforçat la presència policial i s’acompanyar­à el personal de mantenimen­t d’empreses externes fins a les dependènci­es on vagin a treballar.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El primer secretari del PSC, Pere Navarro, intervenin­t ahir al Parlament en la sessió de control
MANÉ ESPINOSA El primer secretari del PSC, Pere Navarro, intervenin­t ahir al Parlament en la sessió de control

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain