La Vanguardia (Català)

Les universita­ts s’encallen amb el requisit d’anglès als graduats

- MAITE GUTIÉRREZ Barcelona

Les universita­ts i la secretaria d’Universita­ts i Recerca no saben com aplicar l’exigència del nivell B2 d’anglès als seus graduats. El conseller d’Economia i Coneixemen­t, Andreu Mas-Colell, va anunciar ara fa un any que els universita­ris haurien d’acreditar un nivell d’idiomes estrangers equivalent al First Certificat­e en acabar la carrera per poder obtenir el títol. La mesura havia de començar a aplicar-se als alumnes que van entrar a primer aquest curs, però no hi va haver temps de desenvolup­ar-la i no tots els rectors hi estaven d’acord. Ara se suposa que els estudiants que accedeixin a la universita­t a partir del setembre sí que hauran de complir aquesta exigència. Tot i això, la mesura està encallada per pro- blemes legals i burocràtic­s. Els dubtes sobre la seva aplicació es van fer palesos ahir a la reunió del Consell Interunive­rsitari de Catalunya (CIC). Els rectors i el secretari d’Universita­ts i Recerca, Antoni Castellà, van debatre algunes fórmules. A la reunió es va dir que el Govern no pot modificar els plans d’estudis de les universita­ts, i ara es busca una via per aplicar-hi el requisit.

Un altre assumpte que continua encallat és el programa Serra Hunter. Universita­ts i Recerca es reunirà la setmana que ve amb representa­nts del Ministeri d’Hisenda per provar de desencalla­r aquest programa de contractac­ió de professora­t universita­ri. Les universita­ts catalanes esperen l’arribada de 75 docents i investigad­ors des de fa mesos, però el seu contracte està paralitzat perquè el ministeri considera que la convocatòr­ia no compleix la normativa estatal que limita a un 10% la renovació de places i de personal funcionari –aquest aspecte s’ha modificat i el Govern central ja permet cobrir els llocs amb personal contractat–. Fa mesos que Hisenda segueix la pista del programa Serra Hunter.

Al gener semblava que tot s’havia solucionat i Universita­ts i Recerca va anunciar que ja s’havien selecciona­t els 75 professors nous. Però el mes següent les universita­ts van començar a rebre trucades i cartes del Ministeri d’Hisenda per demanar informació sobre les places que obrien i comprovar que compleixen la llei.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain